¿Quin és el programa del nou president de la Cambra, Josep Santacreu?

Quique García / EFE

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, ha traçat en el seu discurs per ser elegit pel ple les línies mestres del seu pla de treball. Qui va ser conseller delegat de la companyia d’assegurances DKV ha destacat que els seus objectius són «la gestió empresarial i mirada social».

Santacreu, que ha comptat amb 35 vots d’un total de 52 (26 de la seva candidatura i nou més), s’ha compromès a atraure l’empresariat a aquesta institució després d’haver votat en les últimes eleccions menys del 3% del cens. Els objectius, ha dit, són «la representativitat, la influència, la l’efectivitat i la independència» en la gestió.

El nou president assegura que un dels seus reptes és oferir serveis basats en la simplificació i la igualtat d’oportunitats. El compromís és treballar perquè a les administracions hi hagi menys burocràcia i agilitat de gestió en favor de l’activitat empresarial.

Les prioritats del seu mandat són:

El servei, la simplificació i l’eficàcia perquè les empreses siguin més competitives

Una visió social i amb responsabilitat i fomentar la igualtat d’oportunitats individual i col·lectiva

Aposta per la sostenibilitat

Fomentar la cultura empresarial amb Barcelona com a punt de referència

La transformació, innovació i investigació

La internacionalització com a palanca per a un creixement més gran

El talent i la plena ocupació mitjançant la formació

La fiscalitat, amb la defensa d’un nou model de finançament autonòmic i treballant amb l’empresariat per reduir els greuges fiscals respecte a la resta de l’Estat i les corporacions que abusen de la fiscalitat.

La defensa de les infraestructures, de les inversions en la matèria i la seva execució per tenir una economia competitiva.

Notícies relacionades

L’aposta per la indústria com a pilar estratègic de Catalunya.

El comitè executiu presidit per Santacreu està format per Eloi Planes (Fluidra), com a vicepresident primer; Martina Font (Font Packaging Group), com a vicepresidenta segons; Miquel Martí (Moventia), com a vicepresident tercer, i Xavier Comerma (Banc Sabadell), com a tresorer. I com a vocals Emma Gumbert (advocada), Xavier Pujol (Ficosa), Marta Angerri (Casa Ametller) Enric Bordas (Santacreu 2000 i gremi de forners), Salvador Vendrell (Ofisol 2000 i gremi de la restauració), August Tarragó (Llop Gestió Esportiva) i Joan Nogué (Norprint i gremi d’arts gràfiques).