Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)

Treball donarà 12.600 euros a les empreses que contractin durant un any estudiants d’FP dual

Una jove aprenent de formació professional, a la Seat.

Una jove aprenent de formació professional, a la Seat. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat de Catalunya donarà una subvenció de 12.600 euros a aquelles empreses que contractin estudiants de formació professional dual amb contracte d’alternança. És a dir, que treballin una part de la jornada laboral i durant una altra part estudiïn. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest dimecres aquest nou programa, que beneficiarà unes 1.500 persones i per al qual està reservat un pressupost de 33 milions d’euros, el 32% més que en l’edició de l’any passat. 

Notícies relacionades

Les subvencions estan reservades per a més petits de 30 anys a l’atur, més grans de 45 anys en atur de llarga durada, persones acabades d’acomiadar en un expedient de regulació d’ocupació (ero), un procés de reindustrialització, així com persones amb discapacitat. I hauran de ser els centres formatius –habitualment aquest tasca la fan gremis– els que hauran de sol·licitar l’ajuda i seleccionar-ne els beneficiats. 

L’estudiant dedicarà el 65% del seu temps a treballar en una empresa i el 35% restant anirà a rebre formació a un centre acreditat. Tindrà dret a una contractació mínima de 12 mesos, per la qual cobrarà el salari mínim o més, depenent del que decideixi pagar-li l’empresa o tingui estipulat per conveni. I per això el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) donarà una ajuda de 1.050 euros al mes a l’empresa, per cobrir-li el cost salarial de l’estudiant, a més d’una altra subvenció al centre formatiu.