Moneda

Sorpresa amb els bitllets de 500 euros: això els ha passat

La seva circulació continua en descens

Sorpresa amb els bitllets de 500 euros: això els ha passat

Pixabay

1
Es llegeix en minuts

El més gran dels bitllets d’euro està en clar retrocés: segons el Banc d’Espanya, el maig passat només en quedaven en circulació 10,6 milions, la xifra més baixa des de l’arribada de la moneda única, havent experimentat un descens d’un 1,8% en només un mes i d’un 22% en un any.

A Espanya, país on es van deixar d’emetre aquests bitllets el 2019, queden 5.300 milions d’euros en circulació en bitllets de 500, davant els 6.800 milions que hi havia el maig del 2022.

Notícies relacionades

Per descomptat, continuen sent moneda de curs legal, però des que el 2016 el Banc Central Europeu els va carregar amb la creu que podien ser fets servir per a activitats delictives o il·lícites, acordant deixar de produir-los, es troben sentenciats.

També pel seu valor resulten poc pràctics per a la vida diària i resulta difícil ‘col·locar-los’. En aquest sentit, es pot recordar que poden ser canviats en qualsevol moment i en qualsevol sucursal bancària. En aquestes oficines, després de comprovar la validesa dels bitllets i identificar la persona que els entrega, a fi d’evitar el blanqueig de capitals, no hi haurà impediment per rebre el mateix valor en bitllets més petits.