Mètodes de pagament

Els bancs avisen: canvia la manera d’identificar-se amb Bizum

BBVA i Banco Santander ja ho han implementat, mentre que Caixabank ho farà pròximament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l’objectiu de proporcionar una experiència més ràpida i senzilla de compra, combinant-la amb una protecció més gran de les dades, la plataforma de pagaments Bizumha ideat una nova funcionalitat d’identificació que ja s’ha implementat i provat a BBVA i Santander, entitats que llançaran ben aviat un identificador digital amb què els usuaris es registraran en llocs web sense que hagin de generar una clau ni recordar cap contrasenya.

Només serà necessari un número de telèfon i tenir descarregada l’aplicació del banc. Caixabank serà el següent banc a provar-ho i implementar-ho.

Amb la nova funcionalitat, a partir d’ara, quan un usuari decideixi pagar amb Bizum una compra en un comerç electrònic, no haurà de proporcionar pràcticament cap informació al venedor, més que el seu número de telèfon. La resta de dades es mantindran sanes i estàlvies a l’entorn bancari.

Notícies relacionades

Bizum considera que la seva novetat també serà beneficiosa per als comerços que decideixin implantar aquest servei, ja que creuen que generarà més confiança a l’hora de realitzar una operació i, en conseqüència, un augment de compres i ingressos.

Els usuaris hauran de registrar-se o accedir amb Bizum a les webs dels comerços que ofereixin la nova funcionalitat de pagament. Després d’introduir el seu número de telèfon rebran un missatge de l’aplicació del seu banc sol·licitant la confirmació de l’alta acabada de realitzar per poder operar al seu compte bancari.

Temes:

Bizum