A les xarxes

El nou avís de Niño Becerra a les empreses espanyoles

El nou avís de Niño Becerra a les empreses espanyoles

Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts

L’economista Santiago Niño Becerra s’ha convertit en l’‘enfant terrible’ de les polítiques econòmiques convencionals i sempre s’ha mostrat disposat a llançar pulles i compartir opinions que incomoden més d’un. Després d’haver-se fet cèlebre per les seves intervencions apocalíptiques durant la crisi financera del 2008, els últims mesos s’ha dedicat a denunciar les contradiccions de l’actual crisi de model originada per la guerra d’Ucraïna i les seves conseqüències en els preus.

Notícies relacionades

L’últim sector al qual Niño Becerra ha dirigit els seus dards és el de les empreses. L’economista ha publicat un fil curt a Twitter al qual analitza un article sobre els beneficis empresarials i el seu nul impacte en les inversions industrials. «[...] Les empreses espanyoles disposen d’un voluminós matalàs de liquiditat que utilitzen actualment per adquirir actius financers o reduir passius, i no per invertir en capital productiu». ¿Per què fan això? Perquè pensen que no necessiten invertir», afirma Niño Becerra a l’inici del seu fil.

«Des de fa dècades se sap que el model productiu espanyol és intensiu en factor feina, no en factor capital, i a més té un elevat grau d’estacionalitat. I, és clar, la productivitat és baixa. ¿Per a què han d’invertir les empreses d’Espanya si ja tenen beneficis fent el que fan?», s’interroga.