Vaticini

La raó que impulsa els joves espanyols a emigrar a l’estranger, segons Niño Becerra

La raó que impulsa els joves espanyols a emigrar a l’estranger, segons Niño Becerra

Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santiago Niño Becerra, és un dels economistes de llarga trajectòria acadèmica i professional que més ressò ha obtingut en l’entorn mediàtic. I és que el catedràtic d’Estructura Econòmica sol fer anàlisis molt enfocades als problemes diaris que pateixen els espanyols ja sigui ajudant-se de les dades macroeconòmiques com de les situacions que presencia en el seu entorn més pròxim.

La seva lectura de la situació econòmica sol aportar un vessant didàctic i és tinguda molt en compte per una multitud de seguidors, malgrat que els seus auguris solen ser bastants ombrívols. I és que més enllà que aquests vaticinis s’acabin o no complint, solen ser un termòmetre del panorama actual i immediatament futur.

Després d’expressar els seus temors sobre la situació de la restauració, que tindrà una prova de foc per al pont de la Constitució, Niño Becerra ha volgut focalitzar-se en aquesta ocasió en una tendència cada vegada major: la fuga de talent nacional.

I és que un sector de la joventut formada en carreres tècniques acaba treballant a l’estranger a causa de les millors condicions laborals i econòmiques que ofereixen altres països le respecte a les d’Espanya.

«Ahir, el fill d’uns amics: enginyer format a Espanya; màster a Dinamarca; doctorat a Austràlia; està a punt d’entrar en una empresa a Suïssa. Avui, la filla d’uns altres: enginyera formada a Espanya i treballant a Espanya; rep oferta dels Països Baixos i se’n va», ha explicat Niño Becerra

Notícies relacionades

«No només estan més ben remunerats considerant diferència de poder adquisitiu, és que diuen que les seves possibilitats professionals són infinitament més grans», ha indicat l’economista abans de deixar en l’aire una pregunta gens encoratjadora: «Espanya exporta professionals generadors d’alt valor i n’importa d’altres generadors de menys valor. Alguna cosa s’està fent malament, alguna cosa no va. ¿Quants milers de noies i nois formats a ESP es troben en una situació semblant?».

I és que el prestigiós economista ha considerat aquesta una tendència molt difícilment reversible: «Per cert, ni aquest noi ni aquesta noia ni remotament es plantegen tornar a Espanya», ha sentenciat.