Banca

El BCE avala el nomenament d’Isidro Rubiales com a conseller delegat d’Unicaja Banco

El directiu va rellevar al juliol Manuel Menéndez, dins del procés de remodelació que l’entitat va abordar després de l’absorció de Liberbank

El BCE avala el nomenament d’Isidro Rubiales com a conseller delegat d’Unicaja Banco

UNICAJA - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Banc Central Europeu (BCE) ha donat les autoritzacions regulatòries corresponents a Unicaja Bancoperquè nomeni conseller delegat Isidro Rubiales en substitució de Manuel Menéndez, segons ha informat l’entitat andalusa aquest dimecres en un comunicat.

El banc estava pendent de rebre el vistiplau de Frankfurt des que el 31 de juliol passat decidís nomenar Rubiales nou primer executiu del banc, després d’haver cessat Manuel Menéndez l’1 de juny.

El nou conseller delegat estava fins ara en la direcció general adjunta al president, és a dir, era la ‘mà dreta’ de l’actual president executiu, Manuel Azuaga. Estava a càrrec de control i relació amb els supervisors.

L’executiu és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Màlaga, amb una especialització en Hisenda Pública. Té una experiència de més de 30 anys en el sector financer. A Unicaja, ha ocupat diferents llocs de responsabilitat, tant a Comptabilitat, com a Control i Estratègia. El banc ha destacat el «paper rellevant» que ha jugat Rubiales en els processos d’integració que ha portat a terme Unicaja (Banco Ceiss i Liberbank).

Aquest canvi a la cúpula del banc s’engloba dins del procés de remodelació del consell d’administració que l’entitat està abordant després de la seva fusió per absorció amb Liberbank el juliol del 2021.

Notícies relacionades

En concret, l’acord de fusió establia que, en el termini de dos anys des de l’operació, és a dir, abans del 30 de juliol del 2023, el consell d’administració havia de modificar el model de governança d’Unicaja Banco, de tal manera que el president del consell, Manuel Azuaga, deixaria les seves funcions executives i es reavaluaria el conseller delegat, Manuel Menéndez.

El BCE també ha donat la seva autorització perquè s’incorporin al consell d’administració els consellers independents Antonio Carrascosa Morales (exdirector del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària), Rocío Fernández Funcia (consellera independent d’Avanza Previsión i Cofides i exsòcia responsable de Mercats de Capitals de PwC) i Inés Guzmán Arrue (responsable d’Operacions d’Accenture a Espanya, Portugal i Israel).