Vivenda

Les condicions perquè un autònom pugui aconseguir una hipoteca

Les entitats bancàries solen demanar més requisits als treballadors per compte propi que als que treballen per a tercers a l’hora de concedir-los un préstec hipotecari

Les condicions perquè un autònom pugui aconseguir una hipoteca
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els requisits que una persona ha de complir per aconseguir un crèdit hipotecari d’una entitat bancària no són senzills de reunir, en moltes ocasions. Si aquesta persona és un treballador autònom, la cosa pot, a més, complicar-se molt.

Sense tenir l’ingrés d’una quantitat de diners fixa al mes en concepte de salari ni un contracte laboral guanyar-se la confiança d’un banc és difícil i, segurament, exigirà més avals o estalvis previs abans d’accedir a concedir uns diners per poder adquirir un immoble.

En un país com Espanya, amb 3 milions de treballadors per compte propi, deuen ser molts els sol·licitants d’un préstec que les diferents entitats bancàries poden veure com a persones amb risc d’impagament, i exigir-los més garanties que a aquells que tenen ingressos fixos mensuals.

D’aquesta situació comuna en dona fe un portal especialitzat en el mercat immobiliari com és Idealista, que constata que davant un autònom un banc, abans de concedir-li un préstec hipotecari, inspeccionarà minuciosament aspectes com ara l’antiguitat del negoci o empresa –com més anys d’activitat, menys risc i més confiança–, l’estabilitat dels ingressos, dins d’una lògica fluctuació; si es tenen altres deutes o no –penalitza en cas afirmatiu– i si es tenen estalvis.

Notícies relacionades

El sol·licitant també haurà d’aportar l’última declaració d’IRPF, un resum comptable de la seva empresa o negoci i l’informe de vida laboral.

Una cosa comuna a qualsevol préstec, independentment de si el sol·licitant treballa per compte propi o aliè, és comprovar si hi ha un historial creditici d’impagaments o no.