¿Fix o variable?

Aquest és el tipus d’hipoteca que els experts aconsellen a l’abril

El Banc d’Espanya envia un missatge als que no poden pagar la hipoteca

¿Pots demanar una hipoteca? Aquesta és l’edat límit per fer-ho

Aquest és el tipus d’hipoteca que els experts aconsellen a l’abril

Pixabay

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les batzegades de l’euríbor i les constants oscil·lacions del mercat immobiliari provoquen que prendre la decisió sobre el tipus d’hipoteca es converteixi en una tasca gens senzilla. Aquelles persones que ja tenen contractada una hipoteca i poden pagar-la han de decidir si canviar-se a l’alternativa fixa, tal com es recomanava el 2022.

No obstant, l’increment dels tipus fixos ha donat peu que aquesta opció quedi descartada, ja que l’esmentat traspàs ha deixat de ser rendible. Així doncs, el més aconsellable en l’actualitat és contractar hipoteques de tipus variable, tal com assegura Patricia Suárez, presidenta de l’Associació d’Usuaris Financers (ASUFIN), al mitjà España Diario.

Encariment del tipus fix

Notícies relacionades

La raó que s’amaga rere d’aquest canvi és ben senzilla: l’encariment de les hipotequesfixes fa d’aquesta opció una via menys rendible que les de tipus variable. Es pot destacar que la pujada de l’euríbor, l’índex que fa referència al tipus d’interès mitjana que els bancs apliquen als seus préstecs, pot arribar a augmentar el preu de la hipoteca 200 euros al mes, per la qual cosa un bon assessorament resulta imprescindible a l’hora de prendre aquestes decisions.

Tal com es recull al portal esmentat, les previsions de cara a maig-juny apunten que l’euríbor se situï entorn del 4%, una xifra que augmentaria fins als 4,5 punts fins a finals d’any i que, de cara al pròxim, tornaria a baixar al 3%.