Telecomunicacions

L’Aràbia garanteix que no participarà en la gestió de Telefónica i ajorna la decisió d’entrar en el consell

Saudi Telecom anticipa que la seva inversió en la teleco és estrictament financera i recolza els plans de la direcció de Pallete després d’irrompre per sorpresa com a primer accionista del grup.

L’Aràbia garanteix que no participarà en la gestió de Telefónica i ajorna la decisió d’entrar en el consell

Alejandro Martínez Vélez / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
David Page

L’Aràbia Saudita ha provocat un terratrèmol en l’accionariat de Telefónica. Saudi Telecom (STC), l’operadora controlada pel fons sobirà de l’Estat àrab, va revelar ahir la compra d’una participació del 9,9% en la teleco espanyola que el col·loca com el principal accionista. Una operació que va agafar per sorpresa tant la direcció de Telefónica com el Govern, que insisteixen que no van conèixer els plans saudites fins ahir mateix, poc abans de l’anunci oficial que els compradors van fer públic.

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, i el conseller delegat de la companyia, Ángel Vilá, han decidit viatjar a l’Aràbia Saudita per reunir-se amb STC Group i amb autoritats del règim saudita per conèixer de primera mà els plans del seu nou accionista.

Malgrat la inesperada irrupció en el capital de l’operadora espanyola, Saudi Telecom insisteix que es tracta d’una operació del tot «amistosa» i confirma que no té intenció de prendre el control de la companyia ni tampoc comprar una participació majoritària. Així l’hi ha trasllat a Telefónica i també al Govern espanyol en les converses mantingudes fins ara.

La teleco saudita va més enllà i garanteix que no participarà en la gestió de Telefónica i que recolza totalment els plans de l’actual equip directiu liderat per José María Álvarez-Pallete. «Es tracta d’una inversió estrictament financera. És una bona inversió i es veu com una oportunitat de creació de valor», expliquen a El Periódico de España, de Prensa Ibérica, fonts pròximes a STC. «No es participarà en la gestió, no s’interferirà. Hi ha una aposta total pels plans de l’equip directiu de Telefónica», sentencien.

Telefónica té previst presentar el 8 de novembre el seu nou pla estratègic fins al 2026. Un renovat full de ruta amb què l’equip de Pallete promet millorar la rendibilitat del grup i crear valor per als accionistes. Des de l’entorn de STC s’apunta que no s’interferirà en el desenvolupament del nou pla estratègic i es mostra la seva confiança i suport a la cúpula de la companyia.

Ajornar l’entrada en el consell

Notícies relacionades

Saudi Telecom ha aconseguit una participació del 9,9% de Telefónica per 2.100 milions d’euros, al preu que la companyia espanyola cotitzava en borsa. L’operació s’ha articulat mitjançant la compra d’una participació directa del 4,9% de les accions i un 5% més de manera indirecta mitjançant instruments financers que el grup confirma que també convertirà en accions.

Amb aquest paquet accionarial a les seves mans a STC li correspondria un o dos seients en el consell d’administració de Telefónica. Un moviment sobre el qual la companyia dona allargues. L’operadora saudita ajorna la seva decisió sobre demanar entrar en el consell de l’espanyola i no s’analitzarà de moment. El que sí que remarca Saudi Telecom és que, fins i tot tenint presència en l’òrgan de govern de Telefónica, no participarà en la gestió diària del grup.