Telecomunicacions

Saudi Telecom compra el 9,9% de Telefónica per 2.100 milions i es converteix en el seu primer accionista

La inversió s’ha realitzat mitjançant la compra d’un 4,9% del capital social del grup espanyol i l’altre 5% s’ha adquirit a través de diversos instruments financers

Saudi Telecom compra el 9,9% de Telefónica per 2.100 milions i es converteix en el seu primer accionista
1
Es llegeix en minuts

Saudi Telecom (STC Group) anuncia l’adquisició d’un 9,9% del capital de Telefónica, convertint-se en el seu primer accionista, segons ha informat la mateixa companyia a través d’un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. «STC Group anuncia que ha adquirit una participació del 9,9% en Telefónica, una de les companyies de telecomunicacions més grans del món i amb una presència significativa a Espanya, Alemanya, UK i el Brasil, per un import total de 2.100 milions d’euros». El grup assenyala en aquesta comunicació que no té intenció d’adquirir el control o una participació majoritària de l’empresa espanyola. La inversió s’ha portat a terme mitjançant la compra d’un 4,9% del capital social del grup espanyol i l’altre 5% s’ha adquirit a través de diversos instruments financers.

STC Group obtindrà els drets de vot corresponents a aquest 5,0% mitjançant la liquidació física dels referits instruments financers després de l’obtenció de les autoritzacions regulatòries necessàries. «Es tracta d’una gran oportunitat d’inversió que ens permet utilitzar el nostre sòlid balanç i mantenir alhora la nostra atractiva política de dividends», han apuntat.

A més, segons han ressaltat STC, aquesta adquisició representa una «altra fita important» en la seva estratègia d’expansió i creixement, i reflecteix la confiança en el creixement sostenible i el potencial alcista de Telefónica.

Notícies relacionades

Com a part de la seva estratègia de creixement, STC ha realitzat una sèrie d’inversions en el sector de la informació, la comunicació i la tecnologia, tant a l’Aràbia Saudita com a l’estranger, i la més recent és l’adquisició per part de la seva filial Tawal dels actius de torres de telecomunicacions de United Group a Bulgària, Croàcia i Eslovènia. El grup cotitza a la Borsa de l’Aràbia Saudi amb una capitalització borsària de 49.200 milions d’euros. 

El president de STC Group, Mohammed K. A. Al Faisal, ha assenyalat que la seva companyia comparteix moltes similituds amb Telefónica. «Aquesta important inversió a llarg termini de STC Group està alineada amb la nostra estratègia de creixement, segons la qual invertim en sectors com la tecnologia i la infraestructura digital en mercats que considerem prometedors al voltant del món», ha afirmat.