Calviño anuncia una consulta pública per ajudar a digitalitzar mitjans de comunicació

EFE/ Román G. Aguilera

1
Es llegeix en minuts
EFE

La ministra d’Assumptes Econòmics i de Transformació Digital, Nadia Calviño, ha anunciat una consulta pública dirigida al sector dels mitjans de comunicació, a fi de conèixer les seves necessitats en matèria de digitalització i articular un programa d’ajudes després de les «llacunes» detectades.

Ho ha dit aquest divendres a Santander durant l’acte de clausura de la 37a Trobada de l’Economia Digital i de les Telecomunicacions, organitzada per la patronal de la Indústria Digital de Santander, on ha fet un balanç de la seva gestió en matèria digital i on ha reconegut que hi havia «alguna llacuna» als mitjans de comunicació.

En aquest context, ha anunciat que en els «pròxims dies» llançarà una manifestació d’interès per conèixer les necessitats del sector i perquè s’articuli un programa d’ajudes en benefici de la democràcia i la confiança dels ciutadans.

Posteriorment, en declaracions als mitjans de comunicació, ha afirmat que es tracta d’un àmbit que no estava rebent un suport comparable amb altres sectors per impulsar la digitalització i la ciberseguretat.

Ha recordat que els mitjans de comunicació són fonamentals no només per la seva contribució a l’economia sinó pel bon funcionament de la democràcia i la confiança.

Notícies relacionades

L’objectiu és que en aquesta consulta els mitjans posin de manifest els sectors i el tipus de projectes que voldrien desenvolupar en nom d’articular un programa de la forma més eficaç possible en el desplegament de l’agenda Espanya Digital 2026.

La ministra no ha precisat més sobre això, ni ha detallat si aquestes ajudes provindran del programa ‘Kit digital’, al qual s’han destinat 3.000 milions d’euros per digitalitzar pimes provinents de fons europeus.