MicroBank augmenta l’11% el finançament a projectes amb impacte social
1
Es llegeix en minuts

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha destinat 634 milions d’euros al finançament de projectes que generen un impacte social positiu en el primer semestre del 2023, un 11% més respecte al mateix període de l’any anterior. El nombre d’operacions fetes es va situar en 62.463, un 12% més, segons ha informat aquest dimarts l’entitat.

Els microcrèdits dirigits a emprenedors per impulsar l’inici o l’ampliació de negocis van arribar als 126,8 milions d’euros, amb un creixement del 31,6%. La línia d’activitat de concessió de microcrèdits a famílies vulnerables va atorgar finançament per valor de 376,4 milions, un 7% més que en el mateix semestre de l’any anterior.

Notícies relacionades

Les línies específiques de MicroBank per a sectors amb impacte social van servir per materialitzar 2.984 projectes a Espanya per un import de 131 milions d’euros.

El president de MicroBank, Carlos Gallego, ha destacat que el balanç del primer semestre apunta que MicroBank continua avançant cap a la consecució dels objectius del pla estratègic 2022-2024 a l’haver assolit ja pràcticament la meitat de la meta, que preveu concedir un total de 3.500 milions d’euros de finançament amb impacte social, un 36% més que l’anterior.