Multes de més d’1 milió d’euros

El Govern expedienta diverses aerolínies ‘low cost’ per cobrar l’equipatge de mà

El Govern expedienta diverses aerolínies ‘low cost’ per cobrar l’equipatge de mà
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Ministeri de Consum ha obert els primers expedients sancionadors a diverses aerolínies de baix cost pel cobrament de sobrecostos a l’equipatge de mà transportat en cabina, segons un comunicat. Segons ha detallat Facua, cinc de les companyies expedientades són Ryanair, Vueling, Easyjet, Eurowings i Volotea.

El ministeri, a través de la Direcció General de Consum, ha ampliat el cas als sobrecostos aplicats a altres serveis que tradicionalment s’incloïen en el preu del bitllet, com la reserva del seient contigu a un altre passatger en el cas de menors o persones dependents.

Notícies relacionades

Així, a través d’aquesta pràctica d’«esqueixar serveis» tradicionalment inclosos en el preu del bitllet i cobrar al passatger un suplement per ells, Consum ha advertit que «aquestes companyies ofereixen en la seva publicitat preus molt competitius». «Això els permet tenir un posicionament SEO privilegiat en els motors de cerca i en els comparadors respecte a competidors que sí que inclouen aquests serveis en el preu del bitllet que s’anuncia al comparador», ha explicat el Ministeri.

Quant a les sancions previstes, les multes poden ser d’entre 10.001 i 100.000 euros, en el cas de les infraccions greus, i entre 100.001 i 1.000.000 d’euros en el cas de les molt greus. Així mateix, en el supòsit que el benefici il·lícit obtingut per les pràctiques infractores superés les esmentades quantitats, les sancions podrien assolir fins i tot entre quatre i sis vegades el benefici il·lícit obtingut, per a les infraccions greus, i entre sis i vuit vegades el benefici il·lícit obtingut en el cas de les molt greus.