Segona convocatòria de vehicle elèctric

El Govern central aprova un nou paquet d’ajudes al cotxe elèctric de 560 milions d’euros

El Govern central aprova un nou paquet d’ajudes al cotxe elèctric de 560 milions d’euros
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha publicat un nou paquet d’ajudes al cotxe elèctric dins de la segona part del Perte VEC amb un pressupost de 560 milions d’euros. L’Executiu havia aprovat una primera línia d’ajudes, dotada amb 850 milions d’euros, que s’adreçava a la producció de bateries. I ara la completa amb subvencions a la cadena de valor industrial del vehicle elèctric i connectat.

Segons ha explicat el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en una nota de premsa, la finestreta de la convocatòria, que compta amb un pressupost de 344 milions d’euros en subvencions i 215 milions en ajudes, estarà oberta des del 16 d’agost fins al 15 de setembre. Aquesta convocatòria està adreçada a recolzar plans orientats a la cadena de valor industrial del vehicle elèctric i connectat, els seus sistemes, subsistemes i components, i sistemes d’infraestructura auxiliars necessaris per desplegar-lo.

«Es tracta d’un pas decisiu que dona resposta a les peticions del sector de l’automoció a Espanya i que ens situa al capdavant de la mobilitat verda i sostenible a Europa», ha dit en un comunicat el ministre d’Indústria, Héctor Gómez.

El termini d’execució dels projectes serà o bé fins a quaranta mesos comptats des de la data de resolució de la concessió, ampliables a dotze més, o bé seixanta mesos des de la mateixa data.

Entre els canvis respecte a la fallida primera edició del Perte VEC, s’ha substituït l’esquema de l’agrupació d’empreses al voltant d’un projecte tractor per un de basat en projectes individuals per a empreses del sector més àgil i dinàmic. Així mateix, s’ha establert un sistema de concurrència simple que permetrà resoldre els projectes per ordre d’arribada, i s’han ampliat els terminis d’execució dels projectes i les inversions que es presentin.

Notícies relacionades

El Perte VEC es va aprovar el 13 de juliol del 2021, amb una inversió del sector públic de 4.295 milions d’euros. En la primera convocatòria, per a la línia de desenvolupament i fabricació de vehicles elèctrics, es van concedir ajudes a 10 grans projectes tractors per valor de 794 milions d’euros (526 milions en subvencions i 268 milions en préstecs).

La indústria de fabricació va assenyalar llavors que era necessari modificar el Perte, i va demanar ampliar una mica els terminis per a l’execució dels projectes a fi d’acomodar-se als calendaris de planificació d’inversions de les empreses constructores d’automòbils.