Estiu

Els turoperadors redirigiran turistes a Mallorca pels incendis a l’illa de Rodes

Les majoristes s’afanyen a evacuar els viatgers que es trobaven a les zones afectades pel foc

Han anul·lat vols i vacances a les àrees que estan sent devorades i ofereixen facilitats per canviar de destí

Els turoperadors redirigiran turistes a Mallorca pels incendis a l’illa de Rodes
2
Es llegeix en minuts

L’illa de Rodes crema per vuitè dia consecutiu i els bombers grecs també lluiten contra els incendis a Corfú i Eubea mentre els turoperadors s’afanyen a evacuar els seus turistes. Segons els mitjans grecs des de diumenge ja han abandonat Rodes més de 70.000 viatgers. Una trista situació davant la qual el primer ministre hel·lè, Kiriakos Mitsotakis, ja ha vaticinat que el seu país s’enfronta a un «estiu difícil» pels incendis.

Davant aquest panorama les majoristes, a més de seguir amb les tasques d’evacuació dels seus clients, estan oferint altres destinacions per a les vacances. En el cas dels mercats alemany i britànic Mallorca és un dels que s’ofereixen. Les vacances a les populars illes gregues afectades pel foc han quedat anul·lades, almenys fins a la setmana que ve. 

Aquesta situació que s’està acarnissant amb les populars destinacions de l’Egeu, recorda a la viscuda a Mallorca ara fa just deu anys, quan es va desencadenar el gran incendi forestal, el 26 de juliol del 2013, que va afectar gairebé 2.500 hectàrees, principalment a Andratx, i també a Estellencs i Calvià. Van ser dues setmanes de lluitar contra el foc fins a aconseguir la seva extinció. 

Ara fa deu anys del gran incendi forestal que va afectar Andratx i també Estellencs i Calvià

Ana Torres, directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, de la conselleria d’Agricultura, va assenyalar ahir que «amb l’actual escenari de canvi climàtic, amb estius de sequera extrema i onades de calor recurrents, es preveuen incendis més extensos, més intensos i més perillosos».

Mentrestant, l’infern en forma de flames afecta Rodes. A Grècia s’estan superant els 46 graus. Els principals turoperadors, com TUI, Jet2 o easyJet han cancel·lat totes les arribades a les illes i estan operant amb vols buits per repatriar els seus turistes. En el cas de TUI comptava amb entorn de 39.000 hostes a Rodes, 7.800 afectats directament per la situació, informa Europa Press. Igualment Jet2 s’afana a enviar avions per a l’evacuació, només dimarts va operar deu vols des del Regne Unit, i ahir, nou més, a més que s’estan traslladant turistes a hotels fora de la zona afectada. 

També Schauinsland Reisen està portant de tornada a Alemanya molts viatgers afectats pels incendis a Rodes. I també ha anul·lat tots els viatges previstos a les zones afectades fins divendres almenys. 

No s’espera que s’ampliï la capacitat a Mallorca per absorbir els viatgers que cancel·lin les seves vacances a les illes gregues, però s’auguren arribades pel foc

Notícies relacionades

Jet2 ha cancel·lat els vols i vacances fins diumenge, tant per seguretat envers els viatgers com per no posar més pressió sobre les infraestructures de les illes. 

Davant aquest panorama els turoperadors estan brindant facilitats als seus clients, tant als que havien fet les seves reserves a les zones afectades pel foc com a altres àrees de Rodes. Se’ls deixa triar entre el reemborsament o bé noves reserves a altres destinacions d’Espanya, Turquia, Tunísia o Portugal. En el cas de Mallorca no s’espera que es s’ampliï la capacitat per allotjar aquests nous turistes, però amb les cancel·lacions almenys a curt termini, i potser també després de l’extinció dels incendis, les majoristes estan preparades per absorbir els viatgers que canviïn Rodes o Corfú per l’illa. 

Temes:

Vacances Grècia