Incendis

El foc assola una altra vegada Grècia

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Múltiples incendis, amb flames de fins a 20 metres d’alçària, estan assolant diverses zones de Grècia en plena temporada turística. En particular, les illes de Rodes i Corfú, així com Aigio (al nord del Peloponès), Carist (a Eubea) i Iliki (al nord d’Atenes), s’han vist afectades.

Les imatges que arriben des del lloc dels fets són impressionants. A Rodes, un conegut destí del turisme alemany i francès, s’ha hagut de portar a terme una evacuació massiva, que ha posat a prova, dura, els serveis de rescat. «Es tracta de l’evacuació més gran per incendi mai feta a Grècia. Hem hagut d’evacuar una àrea amb 30.000 persones», ha declarat Konstantia Dimoglidou, portaveu de la policia grega, a l’AFP.

Operació d’emergència

A Corfú, l’incendi està cremant actualment a la part nord-est de l’illa i al sud de Perithia. Un total de 62 bombers, recolzats per 21 camions cisterna, tres grups de bombers a peu, dos helicòpters i dos avions, participen activament en la lluita contra el foc, que afortunadament encara no ha arribat a les vivendes.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, durant la nit, els rescatistes grecs han hagut d’atendre peticions de socors i portar a terme evacuacions a Santa, Megoula, Porta, Palaia Perithia, Sinies, Viglaturi, Nisaki, Rou, Katavolo, Kentoma, Tritsi, Kokkokilas, Sarakiniatika, Plagia, Kalami, Vlahatika i Kavalleraina, segons ha informat el diari grec ‘Ekathimerini’.

Les causes dels incendis són, de moment, poc clares. Però alguns observadors han suggerit que alguns focs podrien haver sigut provocats intencionalment, mentre que d’altres van ser alimentats per una cura deficient de les males herbes que creixen a les àrees verdes.

Temes:

Incendis Grècia