Després de les eleccions del 23J

Ressaca electoral en la borsa: l’Ibex, amb marcada tendència baixista

Ressaca electoral en la borsa: l’Ibex, amb marcada tendència baixista
1
Es llegeix en minuts

Dia de ressaca electoral en els mercats. L’Ibex 35 ha començat el dia amb una caiguda superior a l’1% després de la jornada electoral de diumenge i es desmarca de la resta de places europees. En els dies previs als comicis, l’Ibex superava la tendència de la resta de borses europees, una cosa que aquest dilluns ha canviat davant la possibilitat d’un bloqueig pels resultats del 23J. Els bancs o les energètiques, que aspiraven a possibles canvis en els impostos creats per l’Executiu de coalició, es veuen penalitzats en la sessió d’aquest dilluns

Naturgy és la primera gran companyia de l’Ibex que publica avui els seus resultats del primer semestre, amb una millora del benefici fins al juny del 87,6%. Aquesta setmana anunciaran comptes del segon trimestre i primer semestre Santander, BBVA, CaixaBank, Sabadell, Telefónica, Iberdrola, Repsol, Cellnex, Indra, Ferrovial i ArcelorMittal. En resum, totes les principals empreses del selectiu i del mercat continu. També hi haurà xifres molt rellevants a la resta d’Europa i els EUA (Meta, Amazon, etc.).

Notícies relacionades

D’altra banda, hi ha reunions dels principals bancs centrals, que anunciaran possibles noves pujades dels tipus d’interès. Ho farà primer, dimecres, la Reserva Federal dels EUA, i dijous serà el torn del Banc Central Europeu (BCE).

A l’inici de la jornada, les pitjors evolucions de moment són les de Banc Sabadell, Unicaja, Endesa i CaixaBank, si bé el color vermell s’imposa en la majoria de valors. Poques excepcions hi ha entre els que són en terreny de guanys, com Telefónica o Cellnex.

Temes:

Borsa Mercats