Cotitzacions

La Seguretat Social enviarà aquesta carta a milions d’espanyols

Avís de la Seguretat Social als pensionistes que vulguin cobrar 31 euros extres

Els estudiants en pràctiques començaran a cotitzar a partir del curs vinent

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Milions d’espanyols estan rebent aquests dies una carta de la Seguretat Social. Aquí s’informa d’alguns punts «rellevants» sobre un tema d’especial interès per als treballadors: les cotitzacions. Els organismes públics exigeixen un període mínim cotitzat per beneficiar-se de prestacions com l’atur i les pensions, per la qual cosa conèixer quina és la seva situació en cada moment resulta indispensable en la vida dels treballadors.

Per cobrar l’aturdurant almenys quatre mesos, una persona en situació d’atur ha de tenir cotitzat un mínim de 365 dies. Aquesta quantitat es redueix a la meitat en el cas de voler arribar als dos anys d’ajudes per part del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Per la seva banda, les persones que vulguin obtenir el 100% de la pensió al jubilar-se, hauran d’haver contribuït un mínim de 37 anys (i retirar-se de l’activitat laboral a l’edat establerta per llei), tot i que n’hi haurà prou amb haver fet el mateix durant 15 anys per obtenir una pensió parcial.

Informe de bases

Notícies relacionades

Un altre dels paràmetres que influeixen directament en la quantitat de les prestacions a rebre són les bases de cotització. Malgrat que solen ser més elevades en els salaris més alts, qualsevol treballador que vulgui informar-se sobre aquest tema pot fer-ho sol·licitant un informe del seu cas en particular.

Per fer-ho, només cal accedir al portal de la Seguretat Social, introduir-hi les dades personals (nom i cognoms, número de DNI, data de naixement, domicili i correu electrònic) i concretar quin període és el que ens interessa conèixer. En qüestió de dies, el sol·licitant rebrà una carta amb les bases del termini específic i la situació respecte a la seva cotització com a treballador.