Iniciatives

CaixaBank, Santander i BBVA s’alien contra el frau financer

CaixaBank, Santander i BBVA s’alien contra el frau financer
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

CaixaBank, Banco Santander i BBVA s’han unit per fer front al frau financer, considerat un dels grans reptes als quals s’enfronta el sector bancari. Les tres entitats espanyoles treballen en eines per intercanviar informació i dades rellevants que ajudin a prevenir el crim financer.

Per portar a terme aquesta iniciativa s’ha constituït una companyia, amb el nom FrauDfense, que aglutinarà iniciatives antifrau de les tres entitats i que ha sigut presentada davant els diferents supervisors i reguladors competents.

En una primera fase, l’aliança abordarà la creació d’una eina d’intercanvi d’informació que permetrà compartir ‘modus operandi’ fraudulents i mesures de resposta satisfactòries per fer-hi front. En tot moment preservarà la seguretat i la privacitat de la informació compartida.

Frau d’admissió, digital i pagament amb targeta

El projecte inclou la lluita contra diferents pràctiques fraudulentes, que poden ser molt diverses i sofisticades, com el frau d’admissió, en el qual es compromet informació dels clients suplantant-los per a la contractació de productes, i el frau digital o de pagaments amb targeta.

Notícies relacionades

Aquesta col·laboració, que començarà a Espanya, estarà oberta a la incorporació d’altres empreses i entitats, tant financeres com d’altres sectors, interessades a posar en comú informació contra el frau, a fi de proporcionar més protecció als clients, a les entitats i a la societat en general.

Carlos Requena serà el director general de FrauDfense. El consell d’administració està compost per dos representants de cada entitat: Carles Solé Pascual, ‘chief information security officer’ de Banco Santander Espanya, i Daniel Barriuso, ‘group chief transformation officer’ de Banco Santander; Natalia Ortega, responsable global de Prevenció del Crim Financer, i Sergio Fidalgo, responsable global de Seguretat Corporativa, en representació de BBVA, i Sofia Karapatsiou, directora de Govern del Frau de CaixaBank, i Lorenzo Malo, CISO del mateix banc. Natalia Ortega, de BBVA, és la primera presidenta de FrauDfense, càrrec que s’anirà renovant cada dos anys entre els membres de les tres entitats integrants del projecte.