El Govern llança una oferta d’ocupació pública de 39.574 places

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat avui el reial decret per a l’oferta d’ocupació pública (OOP) corresponent a l’any 2023, que inclou el més gran nombre de places ofertes per treballar a l’Administració de l’Estat de la història. Després d’amagar la xifra fins a l’últim moment després d’un acord amb els sindicats, l’oferta ascendeix a 39.574 places, un 15,8% més que en la del 2022, amb les quals es reforçaran les plantilles en diferents departaments de l’Administració General de l’Estat (AGE), l’Administració de Justícia, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i les Forces Armades.

Notícies relacionades

Aquesta oferta es llança després d’un acord amb dos dels tres sindicats –la UGT i Csif– més representatius en la funció pública. Els negociadors de la ministra María Jesús Montero han anat traslladant a les centrals la informació sobre la nova oferta d’ocupació pública amb comptagotes. Fins al punt que els sindicats més representatius entre els funcionaris –Csif, CCOO i la UGT– no tenien el dia abans, és a dir dilluns, encara confirmació oficial de la xifra exacta que el Govern central estava a punt d’aprovar. Aquest ha sigut el motiu pel qual CCOO ha decidit no firmar l’acord per a l’OOP. «No garanteix el servei públic a la ciutadania», afirmen fonts d’aquest sindicat.

Les reunions negociadores es van donar ahir per tancades. L’any passat per a l’AGE es van treure un total de 25.471 places, de les quals 15.880 seran places de nou ingrés i 9.591 de promoció interna. Les convocatòries per a l’estabilització de personal –l’any passat van ser 4.107 places– està previst que surtin en un reial decret independent.