Programa del PSOE

Calviño assegura que un canvi de rumb polític «posaria en risc l’arribada dels fons europeus»

Reitera que el programa econòmic del PSOE arribarà a la plena ocupació efectiva al reduir la taxa d’atur al 8% i que l’agenda de reformes està pràcticament acabada

Calviño assegura que un canvi de rumb polític «posaria en risc l’arribada dels fons europeus»
2
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, ha assegurat durant la presentació del programa electoral del PSOE que un canvi de rumb polític «posaria en risc l’arribada dels fons europeus». Durant la seva intervenció, i després de ser presentada per la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero («ens diem a nosaltres mateixes les siameses», ha confessat), Calviño ha ressaltat que el programa econòmic dels socialistes arribarà a la plena ocupació efectiva la pròxima legislatura (si el PSOE governa), al reduir l’atur al 8%, i que l’agenda de reformes està pràcticament acabada. Si guanyen les eleccions generals del 23 de juliol, Calviño promet «consolidar els avenços i el procés que s’han aconseguit en la transició verda i digital», perquè, en paraules de la ministra d’Economia, el que no es pot fer ara és «tornar enrere, derogar i fer marxa enrere donant tombs».

Notícies relacionades

A més de la promesa d’arribar a la plena ocupació de Calviño, amb un atur estructural del 8%, Calviño ha desgranat alguns punts clau del programa electoral del PSOE. En el programa s’hi inclouen la continuació de la política fiscal que han aplicat en els últims anys, continuar recolzant la competitivitat de les empreses i de les famílies, mantenir un creixement just que redueixi la desigualtat i finalitzar els projectes iniciats lligats a la transició verda i digital, així com continuar atraient projectes d’inversió estrangera. Ha afegit que volen «mantenir la confiança» i continuar amb polítiques alineades «amb les agendes europees», i ha fet al·lusió també al començament de la presidència espanyola del Consell de la UE que el país ostenta des de l’1 de juliol fins a final d’any.

La ministra s’ha mostrat orgullosa amb el Govern dels últims cinc anys. «La política econòmica funciona des del 2018», ha remarcat, i «cinc anys després, no podem ser complaents». Ha afegit que han aconseguit «superar obstacles impensables», com una pandèmia i una guerra a Ucraïna, i per això especifica que han respost «al que és urgent defensant el nostre interès general, dins i fora de les nostres fronteres». En aquests últims cinc anys, la ministra ha assenyalat algunes de les mesures impulsades, com la solució ibèrica o els set paquets de mesures per reduir la inflació. Calviño ha incidit en els resultats macroeconòmics positius i en la «bona marxa de tots els indicadors de creixement: en salaris, en les exportacions i en les xifres de l’ocupació, entre tots».