Farmacèutiques

Reig Jofre i CZ Vaccines s’alien amb la UE per subministrar vacunes en cas d’emergència sanitària

El turisme polvoritza el seu rècord històric d’ocupació abans del ‘boom’ de l’estiu

El dèficit públic cau a la meitat fins a l’abril i se situa en l’equivalent al 0,30% del PIB

Reig Jofre i CZ Vaccines s’alien amb la UE per subministrar vacunes en cas d’emergència sanitària
1
Es llegeix en minuts

La farmacèutica Reig Jofre i la biotecnològica CZ Vaccines, del grup Zendal, han tancat un acord amb l’agència europea en l’àmbit de la salut, HaDEA, per garantir la capacitat de producció de vacunes a Europa i un accés ràpid en cas d’una nova emergència sanitària. L’acord, subscrit per quatre anys, s’emmarca en el procés iniciat per la Comissió Europea per assegurar una xarxa de fabricació i subministrament a tota la Unió Europea, segons han destacat aquest divendres en un comunicat les dues companyies.

El consorci format per la farmacèutica catalana i CZ Vaccines ha sigut un dels quatre adjudicataris finals en aquest procés. L’agència HaDEA es reserva la possibilitat d’allargar aquest acord de fabricació en dues pròrrogues fins a una durada màxima de vuit anys. Les capacitats combinades de les dues firmes, Zendal des d’O Porriño (Pontevedra) i Reig Jofre des de Barcelona, asseguren un procés de fabricació integrat, des de l’antigen fins a la forma final de dosificació de la vacuna.

Notícies relacionades

L’acord inclou el compromís de les dues companyies de produir i entregar dins del territori de la UE les dosis de vacunes assignades en el contracte, en un període de 12 mesos des de l’activació d’una situació d’emergència. Reig Jofre ha apuntat que reservarà fins al 30% de la capacitat màxima anual de la seva nova planta d’injectables ubicada a Barcelona per satisfer les necessitats del programa.

En cas d’emergència, les dues companyies es comprometen a assegurar la cadena de subministrament, portar a terme la transferència tecnològica de la vacuna triada i assignar els equips tècnics en el procés per satisfer la demanda.