Oferta comercial

Ikea obre botiga aquest divendres a la Diagonal de Barcelona i tanca la de reformes

Ikea farà reformes integrals d’oficines i bars i obrirà més punts d’entrega

Ikea obre la nova botiga de la Diagonal de Barcelona el 30 de juny

Ikea obre botiga aquest divendres a la Diagonal de Barcelona i tanca la de reformes
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Els canvis se succeeixen en la multinacional Ikea. Aquest divendres inaugura una nova botiga a Barcelona, ubicada al número 532 de l’avinguda de la Diagonal, que absorbirà el centre de planificació pròxim (Diagonal, 445). L’objectiu és potenciar nous canals de negoci per a aquest gegant suec de la decoració, que ha triat Barcelona com a camp de proves. Ikea vol impulsar una nova línia de negoci centrada en la rehabilitació però amb mires més àmplies i no només circumscrita a les llars. Ara desitja satisfer les necessitats de bars, restaurants i oficines, amb projectes centralitzats inspirats en l’experiència acumulada en la instal·lació de cuines, amb equips propis i subcontractats per a les tasques d’instal·lació final. L’actual estratègia d’Ikea se centra també a acostar els punts d’exposició, venda i entrega de productes als clients, una cosa ja incorporada en el full de ruta de la firma fa alguns anys. Les grans naus industrials i el típic laberint de sentit únic d’Ikea continuaran existint, però la direcció de la multinacional fa anys que va percebre que l’ús del cotxe a les urbs anava a menys i que era necessari un canvi profund del model de negoci. Ikea es fa urbanita i el seu negoci, omnicanal, per la qual cosa necessita magatzems de proximitat per a l’entrega eficient de productes comprats ‘online’.

La cadena de mobles i decoració preveu invertir 40 milions d’euros en els dos pròxims anys en l’obertura de 12 nous establiments a Catalunya, entre els quals es troba el que obre aquest divendres a l’avinguda de la Diagonal, 532, i el del centre comercial Glòries ben aviat, tots dos a Barcelona.

La botiga de la Diagonal, que es presenta com un punt de venda amb format urbà, suposa una inversió de cinc milions d’euros i generarà més de 58 llocs de treball directes. Els plans de creixement de la presència d’Ikea a Catalunya es traduiran en total en un increment del 18% de la plantilla actual en aquesta comunitat autònoma.

Notícies relacionades

A més de l’establiment de la Diagonal, situat a l’altura d’Enric Granados i amb una extensió de 1.525 metres quadrats, la cadena obrirà una altra botiga urbana al centre comercial Westfield Glòries. Amb la botiga que s’obre aquest divendres, Ikea arriba als 17 punts físics de contacte o venda a Catalunya, on va aterrar per primera vegada fa 27 anys amb el seu centre de Badalona.

Nurettin Acar, CEO d’IKEA a Espanya, i Román Castro Salazar, director de la botiga Ikea Diagonal, afronten amb la nova obertura la responsabilitat de confirmar l’encertada estratègia d’Ikea a Europa, iniciada fa uns anys a París. La posada en marxa d’una botiga de bandera en una zona privilegiada de Barcelona s’haurà de complementar amb una nova estructura logística més eficient per a l’entrega de productes al client (recollida) i entrega directa a domicili i muntatge. El negoci previst per a la nova divisió de reformes per a restaurants i oficines no s’ha oficialitzat, però pot ser una veritable clatellada per a les firmes especialitzades que tenien copat aquest mercat sense oferir un servei integral similar a una clau en mà.