Nou model comercial

Ikea obrirà la seva nova botiga de la Diagonal de Barcelona el 30 de juny

Ikea obrirà la seva nova botiga de la Diagonal de Barcelona el 30 de juny
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Ikea obrirà la seva nova botiga de la Diagonal de Barcelona el 30 de juny. L’obertura, més enllà de la millora comercial que suposa per a l’eix comercial i la ciutat, suposa un repte per a la cadena sueca en uns moments de profunda reinvenció del seu model de negoci. Ubicada en el número 532 l’avinguda Diagonal, ha suposat una inversió de cinc milions d’euros i la creació de 58 nous llocs de treball directes. La botiga, dirigida per Román Castro Salazar, pretén acostar l’oferta de productes al centre de Barcelona i suposa un pas més en la transició del model ‘hipermercadista’ a un tipus de comerç més pròxim a les zones residencials. Aquest model es va iniciar fa alguns anys a París. També s’ultima a Barcelona un nou tipus de botiga d’Ikea que s’especialitzarà en serveis professionals de reforma, dirigits per a oficines, bars i restaurants. El model triat serà similar als centres de disseny de cuines. L’altra botiga de la Diagonal es destinarà a aquest objectiu.

El format de gran botiga urbana, en el qual la nova botiga de la Diagonal irromp en una ubicació privilegiada, no suposa el tancament de les grans superfícies típiques d’Ikea sinó més aviat un complement a una estratègia global omnicanal (venda física i per internet), que està donant bons resultats. La companyia ha anunciat que té previst incrementar més d’un 18% la seva plantilla a Catalunya en els dos pròxims anys, gràcies a l’obertura de fins a 12 nous punts de contacte amb el client, entre els quals destaca també la pròxima obertura d’Ikea Glòries, al centre comercial barceloní de Westfield Glòries. També està previst cobrir Barcelona amb magatzems que seran punts d’entrega. Cal ressaltar que alguns d’aquests punts d’entrega tindran horaris estesos. El cas més extrem és el Click & Collect de Montigalà, a Badalona, que funciona 24 hores al dia els set dies a la setmana.

Notícies relacionades

Amb una extensió de 1.525 metres quadrats de superfície de venda, dividits en dues plantes, Ikea Diagonal oferirà una exposició de 3.000 productes, dels quals 1.000 articles seran de venda directa. A més, els clients de la botiga tindran accés a tot el catàleg d’Ikea, gràcies als serveis Click & Collect (el client compra per internet i recull els productes a la botiga) i Order & Collect (el client encarrega la comanda a la mateixa botiga i la recull en 24 hores). La nova botiga barcelonina disposarà, així mateix, d’una zona de restauració, denominada «Swedish Bite», de 51 metres quadrats, amb una terrassa a la mateixa avinguda Diagonal. 

Aquesta nova obertura s’emmarca en l’estratègia d’expansió d’Ikea a Espanya, en la qual el mercat català, juntament amb el madrileny i l’andalús, és un dels territoris de creixement prioritaris.