Quines botigues, supermercats i centres comercials estan oberts aquest dissabte, 24 de juny, per Sant Joan a Barcelona

Quines botigues, supermercats i centres comercials estan oberts aquest dissabte, 24 de juny, per Sant Joan a Barcelona
2
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte 24 de juny se celebra Sant Joan, una festa cristiana en honor a sant Joan Bautista, que, segons la tradició cristiana, va ser precursor de Jesucrist i el profeta que va anunciar l’arribada del Messies. A més, va batejar Jesús al riu Jordà.

La seva festivitat marca l’inici de l’estiu i la nit de Sant Joan (és a dir, la que va del 23 al 24) és una de les més celebrades a Espanya, sobretot a Catalunya, les Balears i País Valencià.

És un dia festiu a Catalunya i al País Valencià, tot i que la revetlla de la nit de Sant Joan també se celebra a Galícia, Astúries i altres punts d’Espanya.

No obstant, malgrat ser festa a Catalunya, és un dia festiu d’obertura comercial, de manera que les botigues del centre de Barcelona podran obrir les portes.

No obstant, aquesta obertura de dia festiu comercial no s’aplica a tota la ciutat ni amb horari lliure. Té especificitats molt estudiades sobretot per atraure el públic visitant que només és a la ciutat el cap de setmana i no impacta en els hàbits del client local. Així, el permís per obrir –no obligació– és només de 12 a 20 hores.

Quant als supermercats, Consum tanca les seves botigues, com Bonpreu-Esclat, Caprabo i Mercadona, que mantenen la política de no obrir les seves botigues en dies festius. No obstant, hi ha algunes excepcions en zones turístiques de la comunitat, per la qual cosa convé consultar els horaris de les botigues de manera individual.

Per la seva part, Lidl i Aldi sí que obriran algunes de les seves botigues en horari reduït (de 12 a 19 hores i de 12 a 20 hores, respectivament).

Centres comercials

Notícies relacionades

A la ciutat de Barcelona, Arenas obre en horari habitual i els centres comercials de L’IllaEl Triangle Centre Comercial i Westfield Glòries obren amb horari reduït (de 12 a 20 hores). Westfield La Maquinista, per la seva banda, obre només la zona de restauració, cine i oci, mentre que les botigues estaran tancades.

A la província de Barcelona, algun dels centres comercials que obren els festius i, per tant, també aquest dissabte, són la Roca Village (Santa Agnès de Malanyanes, Vallès Oriental) i Splau (Cornellà de Llobregat, Baix Llobregat), en horari habitual. Per la seva part, els centres de Gran Via 2 (l’Hospitalet de Llobregat, Barcelonès) i Màgic Badalona (Barcelonès) només obriran la zona de restauració, cine i oci, però mantindran tancades les botigues.