Successió

Jordi Mercader Barata ja és el president de Miquel y Costas

Jordi Mercader Barata ja és el president de Miquel y Costas
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dit i fet. Jordi Mercader Barata, fins ara vicepresident, ja és el president de Miquel y Costas. El consell d’administració de l’empresa paperera així ho ha decidit després de la junta d’accionistes en la qual el pare, Jordi Mercader Miró, va anunciar que no optava la reelecció després de més de 30 anys ocupant el càrrec.

El nou president va entrar a l’empresa el 2006 i al consell d’administració el 2012. En una etapa anterior, va ser responsable de l’Àrea d’Anàlisi Estratègica Corporativa i director tècnic d’Anàlisi Estratègica Corporativa del BBVA.

La junta també va aprovar la incorporació al consell de Teresa Busto del Castillo i de l’exvicepresident del Govern i exalcalde de Barcelona Narcís Serra com a consellers independents en substitució de Joaquim Coello i Kim Faura. Els accionistes de Miquel y Costas van recolzar els comptes de 2022, exercici en el qual es va registrar un increment de vendes d’un 11,9% (fins als 337,2 milions d’euros) i un benefici net consolidat de 31,6 milions d’euros.

Així mateix, en línia amb la seva política de retribució a l’accionista, es va donar llum verda a la distribució d’un dividend complementari per un import brut de 4,8 milions d’euros que es farà efectiu el 13 de juliol, de manera que el dividend total corresponent a l’exercici 2022 arribarà a un valor brut de 16.800.000 euros, el mateix import que en l’exercici anterior. En aquest sentit, Miquel y Costas ha comunicat que l’import del dividend complementari serà de 0,12 euros bruts per acció.

Notícies relacionades

Miquel y Costas, els origens de la qual es remunten al segle XVIII, es caracteritza per la producció innovadora i d’alt valor afegit. Els seus productes van des del famós paper de fumar Smoking fins al dels cigarrets de diferents marques amb paper autoextingible, passant per les bossetes de te, les palletes de paper, el paper de la Bíblia i l’Alcorà i les paperetes per votar. 

Actualment, la seva producció per a tabaqueres, que fa poc era el 75%, suposa el 60% de les seves vendes, i està seguida pel paper per a la indústria, (amb el 30%) i un 10% per a altres usos. En tot cas, la producció per a les tabaqueres suposa encara el 75% de la rendibilitat. Cotitzada en borsa des de 1978, la companyia va assolir al primer trimestre de l’exercici actual un resultat d’11,05 milions amb una alça del 40,5% respecte al mateix període de l’any anterior.

Temes:

Empreses