Proposta electoral

Sánchez promet augmentar el permís de maternitat de 16 a 20 setmanes

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha promès que si aconsegueix tornar a ser elegit president del Govern després de les eleccions generals del 23 de juliol, augmentarà el permís per paternitat o maternitat de les actuals 16 setmanes a un total de 20. Així ho ha afirmat en una trobada electoral mantingut aquest dimecres amb el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, en què ha advocat per blindar per llei el salari mínim interprofessional i que aquest hagi de pujar cada any per mantenir-se en línia del 60% del salari mitjà espanyol.

Notícies relacionades

El líder de l’Executiu ha iniciat una sèrie de converses amb part del seu gabinet per divulgar quines seran les mesures que prendrà el PSOE en el cas que pugui tornar a revalidar una majoria que el mantingui a la Moncloa. Una d’elles serà augmentar la durada dels permisos de paternitat o maternitat fins a un total de 20 setmanes.

Durant aquesta legislatura el Govern ja ha implementat ampliacions d’aquest tipus de permisos. I també equiparacions entre els dos sexes, ja que històricament les llicències per als pares eren de menor durada i no obligatòries. I des de l’1 de gener del 2021 tant pare com mare tenen dret a 16 setmanes després de tenir un fill.