Barcelona Global es bolca a aconseguir una planta de xips a la ciutat

Barcelona Global es bolca a aconseguir una planta de xips a la ciutat
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona Global s’està bolcant a captar una planta de xips de materials avançats per a la ciutat. Seria la primera instal·lació d’aquestes característiques a Espanya. És un dels objectius que s’ha marcat aquesta organització, segons ha explicat la presidenta, Maite Barrera, durant l’assemblea general celebrada a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) davant més de 300 socis. El rol d’aquesta associació d’empreses, institucions i professionals ja va ser essencial per captar la Copa Amèrica de vela 2024 per a Barcelona

La memòria d’aquest projecte industrial, amb una inversió prevista de 350 milions d’euros, s’ha presentat ja al comissionat del PERTE Xip, Jaume Martorell,que ha de decidir sobre la concessió de la inversió necessària perquè sigui una realitat el 2026.

Segons l’opinió de Barrera, que ha reclamat «ambició» per situar la ciutat en àrees estratègiques, «Barcelona té un superpoder que la diferència d’altres ciutats i que totes les urbs amb què competeix envegen: una societat civil compromesa, emprenedora i orientada a col·laborar i a teixir aliances publicoprivades per convertir-la en una ciutat atractiva per a la inversió i el talent d’impacte, una ciutat ‘business friendly’».

Ryder Cup

La presidenta de Barcelona Global, que ha defensat atraure altres esdeveniments com la Ryder Cup de Golf a la costa Brava el 2031, avalada per totes les administracions menys per la Generalitat fins ara, ha anunciat que l’entitat –que agrupa 246 companyies, centres d’investigació, emprenedors, escoles de negocis, universitats, institucions culturals i més de 930 professionals de tots els sectors– entregarà pròximament al nou alcalde Jaume Collboni l’agenda de les seves prioritats. Entre aquestes destaquen la supressió de barreres al talent i l’atracció d’inversions, definir un marc estable en urbanisme i vivenda, descongestionar la mobilitat i mesures sostenibles i consensuades, apostar per un turisme i comerç de qualitat i potenciar la diversitat cultural i projectar-la internacionalment.

A més de Barrera, en l’assemblea hi ha intervingut la directora general, Mercè Conesa, així com la de Barcelona & Partners, l’agència atractora d’inversions que va ser protagonista en la consecució de la Copa Amèrica de vela 2024, Montse Puig. Aquesta agència de Barcelona Global ha atret aquest any nou empreses a la ciutat que generen uns 1.300 llocs de treball qualificats en els sectors dels videojocs, manufactures avançades, mobilitat i ciències de la vida.

Notícies relacionades

A més de grans esdeveniments esportius, una de les ambicions de Barcelona Global és situar la capital catalana com a seu d’esdeveniments tecnològics i digitals, com l’LSI Europe –que reunirà emprenedors, industrials inversors en tecnologia mèdica– i Gamelab, deidcada a la indústria dels videojocs.

Barrera ha explicat que l’organització, una vegada aprovada la llei de ‘start-ups’, pretén promoure diverses iniciatives, com més millores en la fiscalitat, la internacionalització de l’educació superior i l’anàlisi de la bretxa entre la generació de talent a Barcelona i el perfil que demanen les empreses, «identificant quin és el talent estratègic que es necessitarà en els pròxims anys».