Desenvolupament tecnològic

Lufthansa Group anuncia la creació de 300 llocs de treball a Barcelona per a la seva filial digital

Lufthansa Group anuncia la creació de 300 llocs de treball a Barcelona per a la seva filial digital

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El grup d’aerolínies Lufthansa Group ha anunciat aquest dilluns que obrirà una filial digital a Barcelona. Es tracta del denominat Digital Hangar i comportarà la creació d’uns 300 llocs de treball de perfil tecnològic, que seleccionaran gràcies a l’empresa catalana Quantion. Els responsables de les dues firmes, acompanyats del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, han assegurat que es tracta d’un centre innovador que treballarà en l’experiència per a les persones usuàries, les reserves o l’atenció al client.

El cap tecnològic del Digital Hangar, Christian Spannbauer, ha explicat a la seu d’Acció (l’empresa pública del Govern que busca oportunitats de negoci de les empreses catalanes per fer-les competitives) que Lufthansa Group té centres similars a Brussel·les, Frankfurt, Gdansk, Viena o Zuric i que el que s’obrirà a la capital catalana serà el segon més important de la companyia, darrere del de Polònia.

Oficines al gener

«Les peticions de la clientela al volar seran cada vegada més grans, voldran més confort. Els nostres experts en tecnologia treballaran en això i creiem que si fem bé la nostra feina ens elegiran més i millor», ha opinat Spannbauer. Entre les aerolínies que formen part del grup hi ha Austrian Airlines, Brussels Airlines, Swiss International Air Lines o la mateixa Lufthansa. Al seu costat, el responsable de Quantion, Jordi Griful, director executiu, ha descrit que ja han seleccionat 40 persones i que el procés s’allargarà un parell d’anys, fins a finals del 2025. Les oficines estaran llestes a principis de l’any vinent.

Notícies relacionades

El conseller Torrent ha posat l’accent en la idea que els llocs de treball són de qualitat i reforcen el teixit empresarial català. A més, ha prosseguit, els ‘hubs’ tecnològics no paren de créixer a Catalunya: actualment n’hi ha 96, amb 15.000 llocs de treball associats i més de 1.400 milions d’euros anuals d’inversió, i la previsió és que continuïn a l’alça. «El 2025 les estimacions són que la inversió augmentarà a 2.000 milions d’euros i 20.000 llocs de treball», ha recordat Torrent.

Recerca de perfils

Els perfils que buscarà Quantion seran analistes de negoci, arquitectes de solucions, experts en Agile, especialistes en dades o enginyers per al ‘software’, entre d’altres, han descrit des de l’empresa catalana, creada el 2015. La seva principal comesa serà millorar els processos de digitalització de les reserves, impulsar eines d’autoservei multicanal o crear portals digitals a bord que mostrin informació personalitzada a cada passatger o passatgera.