Salari

¿Quan cobren els funcionaris la paga extra d’estiu?

¿Quan cobren els funcionaris la paga extra d’estiu?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors que tenen dividit el sou anual en 14 o més mensualitats estan d’enhorabona al juny, ja que és el mes en el qual percebran l’anomenada paga extra d’estiu i, d’aquesta manera, veuran doblat el salari.

Sobre la data exacta d’aquest cobrament depèn tant de les empreses privades com de les diferents administracions, en el cas de treballadors públics i funcionaris. En aquest sentit, són els pensionistes els que sí que tenen una data fixa de cobrament: el 25 de juny. Això sí, al coincidir aquest any en dia festiu, aquell dia pot variar data a dalt, data a baix, depenent del banc del qual se sigui client, ja que algun ha decidit avançar el pagament als usuaris.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, la paga extra arriba en els últims dies del mes corrent.

Tornant novament a la data en la qual la paga extra arribarà a funcionaris i empleats públics, s’ha de dir que no tots els organismes locals, autonòmics i estatals funcionen igual, per la qual cosa no hi ha una data universal per a aquest pagament, tot i que quan finalment el rebin hi notaran un lleuger augment, ja que el seu sou s’ha incrementat aquest any en l’1,5% i l’extra, per llei, ha de ser exactament el doble d’una nòmina normal.

Temes:

Funcionaris