Ingrés mínim vital

Nou plus per als funcionaris: la Seguretat Social ho acaba d’anunciar

Nou plus per als funcionaris: la Seguretat Social ho acaba d’anunciar

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Seguretat Social vol recuperar aquells pagaments de l’ingrés mínim vital fets indegudament i, a més, amb urgència. En aquest context, el ministeri ha ideat un pla que passa per demanar als seus treballadors intensificar la seva tasca i fer hores extra, que seran degudament remunerades, durant quatre mesos i a partir del 15 de juny.

Les reclamacions tenen a veure amb persones que van rebre el 2021 més prestacions de les que els corresponien, segons controls de renda fets.

Notícies relacionades

Aquests pagaments indeguts es produeixen quan al creuar dades entre la Seguretat Social i l’Agència Tributària no estan actualitzats. En aquell moment es poden produir desfasaments en els ingressos anuals dels beneficiaris o en els de la unitat familiar, els quals influeixen en la quantia de l’ingrés mínim.

Segons publica El Independiente, els funcionaris que accedeixin a ampliar les seves hores de feina cobraran segons els expedients de devolució posats en marxa: 10,5 euros per cada acord d’inici tramitat i per cada resolució de deute emès. «Les resolucions d’aplicació del procediment de compensació directa tindran una retribució de 3,5 euros», segons el portal Noticias Trabajo. La Seguretat Social estima que cada una d’aquestes tasques pot requerir entre 10 minuts i 30 minuts.