Vaga

Els pilots d’Air Europa tornen a la vaga entre el 19 de juny i el 2 de juliol

Els pilots d’Air Europa tornen a la vaga entre el 19 de juny i el 2 de juliol
1
Es llegeix en minuts

El sindicat espanyol de pilots de línies aèries (Sepla) ha convocat una nova vaga per als pilots d’Air Europaentre el 19 de juny i el 2 de juliol a causa de l’«actitud confrontacional de l’empresa». El sindicat, que ha estat negociant amb la companyia el IV Conveni Col·lectiu, assegura que es veu forçat a fer el «difícil pas» de la vaga per l’«entossudiment i l’obstruccionisme de la direcció» d’Air Europa.

Des del sindicat manifesten que Air Europa «continua preferint l’enfrontament a la negociació amb els treballadors». En aquest sentit, el sindicat ha informat que l’empresa ha «triat tensar les relacions amb els treballadors» plantejant una demanda d’il·legalitat a la secció sindical per la convocatòria anterior de la vaga. Es tracta de la tercera convocatòria de vaga per als pilots en els últims mesos, després de la convocada per als dies 1, 2, 4 i 5 de maig i els dies 22, 23, 25, 26, 29 i 30 de maig i l’1 i 2 de juny.

Notícies relacionades

Des de Sepla assenyalen que els pilots han mostrat la seva inquietud per l’«estratègia immobilista de l’empresa, que dificulta l’entesa necessària entre les dues parts i allarga el conflicte laboral innecessàriament». Així mateix, rebutgen «la irresponsabilitat» de la directiva d’Air Europa, que no ha sol·licitat cap reunió al comitè de vaga des de fa un mes. A més, ressalten que els directius de l’aerolínia han rebutjat la invitació a iniciar una negociació específica en el Sistema Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) amb noves propostes.

Segons fonts coneixedores, l’empresa i els representants sindicals van mantenir diverses reunions el maig passat tant al SIMA com en instal·lacions pròpies i, més tard, la mateixa companyia va registrar una sol·licitud d’arbitratge al SIMA que va ser rebutjada per la representació sindical. Al final de l’última vaga, la companyia hauria plantejat fins a deu noves propostes de reunió i hauria mantingut la disposició a negociar i a dialogar que asseguren mantenir des de l’inici del conflicte.