Inversió

Les lletres del Tresor a un any s'acosten al 3,5% d’interès

Les lletres del Tresor a un any s'acosten al 3,5% d’interès
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’escalada de rendibilitat no cessa. Les lletres del Tresor a 12 mesos ja s’acosten al 3,5% d’interès. En la subhasta celebrada aquest dimarts, el Tresor Públic ha col·locat 4.964 milions d’euros en títols a 6 i 12 mesos. Aquestes últimes ja ofereixen una remuneració pròxima al 3,5%.

La demanda per part dels inversors en la licitació d’aquest dimarts ha superat els 9.300 milions d’euros, el doble de l’oferta. Molta de la demanda prové d’inversors particulars que, des de fa uns mesos estan comprant lletres del Tresor per la rendibilitat que ofereixen com a conseqüència de l’alça dels tipus d’interès.

Aquesta evolució contrasta amb la que mostren els dipòsits, especialment dels bancs principals, que continuen arrossegant els peus en la remuneració d’aquests productes d’inversió, malgrat l’escalada del preu del diner. De fet, el tipus mitjà de l’euríbor, la referència principal per a les hipoteques d’interès variable, es va situar al maig en una mitjana del 3,862%. Són les entitats mitjanes les que han iniciat una pugna per captar clients amb retribucions més atractives dels comptes i dipòsits.

Màxim des del juliol del 2012

Segons les dades del mercat, en la licitació d’aquest dimarts, Espanya ha col·locat 3.985 milions d’euros en lletres a 12 mesos, amb un interès marginal del 3,468%, superior al 3,247% de la subhasta del maig, i que suposa un nou màxim des del juliol del 2012. En total, la demanda de títols a un any ha arribat als 6.075,57 milions d’euros.

Notícies relacionades

D’altra banda, en lletres a sis, l’import col·locat ha sigut de 979 milions d’euros. L’interès al qual ha sortit aquesta mena de deute ha sigut del 3,392%, també superior al 3,143% anterior, i el més alt des del 2012. En total, l’import sol·licitat de títols a sis mesos ha ascendit a 3.240,41 milions. Les lletres a terminis més curts també ofereixen rendibilitats que superen el 3%, molt per sobre de la mitjana de l’oferta bancària respecte a dipòsits.

L’interès dels particulars pel deute públic ja fa mesos que es percep. De fet, s’han arribat a formar llargues cues al Banc d’Espanya, que han obligat l’institut emissor a establir un sistema de cites i derivar les peticions a internet. L’any passat ja es va registrar la primera pujada anual de la cartera de deute de l’Estat en mans de les famílies des del 2015.