Motí dels caps d’Inspecció de Treball contra el Govern pels reforços pendents

Motí dels caps d’Inspecció de Treball contra el Govern pels reforços pendents
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conflicte entre els inspectors de Treball i el Govern va escalant i agafant magnitud després de més d’un any encallat. Lels 17 direccions territorials i els caps d’equip de l’organisme estatal han firmat una carta conjunta contra el bloqueig de les negociacions amb els ministeris de Treball i Hisenda –de la qual depèn el departament de Funció Pública–. Reclamen la reforma pendent de l’estructura de l’organisme i els reforços promesos per atendre la creixent càrrega de feina que han anat assumint els «policies laborals» els últims anys.

«Apreciem que aquestes deficiències estan afectant des de fa temps la capacitat d’actuació que té l’ITSS [Inspecció de Treball i Seguretat Social] i no permeten desenvolupar les seves competències amb l’eficiència, intensitat, complexitat i velocitat que requereix el mercat de treball actual i les demandes de les persones treballadores», diu la carta, publicada aquest dimarts pels 17 directors i directores territorials de cada una de les comunitats autònomes, així com els 57 caps d’unitat que conformen el cos.

Tots els sindicats amb representació –CCOO, CIG, CSIF, SITSS, Sislass, UGT i Sess– entre el cos d’inspectores fa mesos que convoquen aturades. Tots tret del Sindicat Estatal de Subinspectors d’Ocupació i Seguretat Social (Seslaess), que té molt pes entre els subinspectors i que entén que les demandes plantejades vetllen per l’interès dels inspectors. 

Notícies relacionades

Aquest dimecres han cridat a noves protestes davant de totes les direccions territorials d’Inspecció amb una concentració de mitja hora. El seu calendari de protestes s’estén als dies: 7, 8, 12, 14, 16, 20, 22 i 23 de juny. Entre el 24 i el 30 de juny hi ha programada vaga tots els dies a la Inspecció de Treball.

Actualment la plantilla d’Inspecció la formen un total de 2.051 efectius entre inspectors i subinspectors. Un cos que ha de vetllar pels drets laborals dels 20,8 milions de treballadors que estan actualment en actiu. És a dir, toca un inspector per cada 10.141 treballadors.