Tres dies d’aturades

Els inspectors de Treball aniran per primera vegada a la vaga el 21 de desembre

  • Cinc sindicats de la ‘policia laboral’ preavisen de tres jornades d’aturades al desembre, el gener i el febrer contra la carestia de material tècnic i per millores salarials

Els inspectors de Treball aniran per primera vegada a la vaga el 21 de desembre

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els inspectors de Treball aniran per primera vegada a la vaga aquest pròxim 21 de desembre. Cinc sindicats de la ‘policia laboral’ han registrat preavís de tres jornades d’aturades al desembre, gener i febrer contra la carestia de material tècnic i per millores salarials. Les centrals reprenen les mobilitzacions que van desactivar a principis d’any amb l’objecte de donar temps al Ministeri de Treball perquè atengués les seves reivindicacions. Des del departament dirigit per Yolanda Díaz no han atès les seves reclamacions i CCOO, CIG, SITSS, SISLASS i USESS tornen a la càrrega. Si no hi ha acord previ, la ‘policia laboral’ viurà en dues setmanes la seva primera vaga a un segle d’història de la institució.

Segons les últimes dades de la mateixa Inspecció de Treball, el 2020 el cos disposava de 2.005 inspectors i subinspectors, que han de controlar una població de treballadora de 20,2 milions de persones. És a dir, toquen a més de 10.000 treballadors per agent. Una proporció criticada per les centrals i que s’ha vist agreujada per l’augment de legislació laboral aprovada en els últims anys.

Registre de jornada, plans d’igualtat, nova reforma laboral amb les seves noves fórmules contractuals... són només algunes de les novetats que la Inspecció de Treball ha integrat en el dia a dia de les seves actuacions, sense comptar per a això amb un increment de recursos conforme, segons denuncien les centrals. S’hi afegeixen les queixes per l’antiguitat dels equips informàtics i les constants incidències amb el ‘software’.

Notícies relacionades

«Volem una Inspecció forta, capaç d’afrontar amb la mateixa solvència que fins ara la complexitat que continua adquirint el món del treball i l’impacte en aquest de les noves tecnologies», va declarar el mes passat la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, en un acte de la Inspecció. Segons les dades del seu Ministeri, en els tres últims anys, la tasca inspectora ha aportat a les arques de la Seguretat Social més de 2.200 milions d’euros en expedients liquidatoris, ha permès aflorar més de 51.500 falsos autònoms i que 670.000 contractes temporals es transformessin en fixos, entre d’altres.

«És una irresponsabilitat abandonar de semblant manera l’organisme i la seva plantilla. És perillós que des dels nivells polítics s’engreixi el discurs en defensa de la Inspecció sense que els compromisos i actuacions des dels esmentats nivells vagin en la mateixa direcció», afirmen els sindicats convocants en un comunicat.

Temes:

Vagues