Mercat laboral

L’ocupació segueix a l’alça al maig i supera per primera vegada els 20,8 milions de treballadors en actiu

  • Embús als jutjats: un acomiadament tarda el doble a resoldre’s que fa 20 anys

  • La química lamenta la «urgent» escassetat de treballadors disponibles amb titulació d’FP

L’ocupació segueix a l’alça al maig i supera per primera vegada els 20,8 milions de treballadors en actiu
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El mercat laboral viu un moment dolç i la creació d’ocupació gairebé no afluixa després de poc més de dos anys d’efervescència. El mes va tancar amb una creació d’ocupació neta de 200.411 treballadors, una xifra similar a la de maigs anteriors si bé lleugerament més continguda. Aquesta molt tènue desacceleració –que en els mesos venidors haurà de confirmar si és puntual o un signe de refredament– permet a Espanya superar per primera vegada en la seva història la cota dels 20,8 milions de treballadors en actiu.

Notícies relacionades

Mai abans hi havia hagut tantes persones afiliades a la Seguretat Social alhora, ni tan sols abans de la crisi del maó, segons les dades publicades aquest divendres pels ministeris de Treball i Seguretat Social. Per la seva banda, l’atur baixa en 49.260 persones al maig i se situa en 2,7 milions d’aturats, la xifra més baixa des del 2008 en un mes de maig.

Espanya navega en aquests moments per mesos favorables per a la creació d’ocupació, amb les activitats menys estacionals registrant saldos positius i les vinculades a les vacances i el bon temps funcionant a ple rendiment. L’hostaleria, aportant 67.315 nous ocupats, va ser el sector d’activitat que més va fer augmentar l’ocupació aquest maig.