Comicis

Correus contractarà 5.500 temporals per cobrir les eleccions generals del 23J

  • Com i quan es pot sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals del 23J: requisits i terminis

  • Sánchez s'acosta a una explosiva confecció de llistes amb pressió dels barons per incloure els seus fidels

Correus contractarà 5.500 temporals per cobrir les eleccions generals del 23J

EFE / Biel Aliño

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Correus contractarà 5.500 treballadors temporals per reforçar la seva plantilla de cara a les eleccions generals convocades per al 23 de juliol. L’avenç electoral ha provocat una allau de demandes per votar per correu, ja que molts treballadors en aquestes dates ja estan de vacances i fora del seu domicili habitual, i l’empresa pública de correu postal ha activat la maquinària per ingressar mans extres amb què cobrir aquesta demanda extraordinària.

Notícies relacionades

L’empresa pública ja ha rebut més de 80.000 peticions de vot per correu en les 48 hores posteriors a l’anunci del president del Govern, Pedro Sánchez, d’avançar els comicis, inicialment previstos per entre el novembre o el desembre. Aquestes 80.000 peticions són tres vegades més de les rebudes per a les eleccions generals del 2019. El que fa previsible que aquest any se superin àmpliament el rècord d’1,5 milions de vots per correu registrat el 2016.

És per això que els sindicats han manifestat la necessitat de reforços, posant a sobre de la taula diferents xifres i alertant que la plantilla de Correus ja havia anat justa per atendre les recents eleccions municipals del 28 de maig passat. Csif havia reclamat 10.000 contractes de reforç i UGT ha denunciat que «la garantia del vot per correu descansarà, especialment, en la feina dels empleats de Correus i els seus responsables directes, amb una dedicació molt superior a l’exigible», segons ha manifestat en un comunicat.