Saló de l’automòbil

L’Automobile Barcelona obre les portes com a gran aparador del sector

El ministre d’Indústria, Héctor Gómez, i la ministra de Transport, Raquel Sánchez, inauguren la mostra, que comptarà amb 31 marques participants i 100.000 metres quadrats d’exposició.

L’Automobile Barcelona obre les portes com a gran aparador del sector

Astara

2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Automobile Barcelona 2023 obre demà les portes al públic. Serà l’edició número 42 i comptarà amb 31 marques participants que mostraran 14 novetats. El públic comptarà amb més de 100.000 metres quadrats d’exposició al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i aquest any tornarà a comptar amb la presència de les motos. Tanmateix, el saló MotOh! només se celebra aquest cap de setmana, si bé l’Automobile obre fins al pròxim dia 21.

Aquesta tarda s’ha fet la inauguració oficial per part de la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, el Raquel Sánchez, i el ministre d’Indústria Comerç i Turisme, Héctor Gómez, acompanyats per la consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas. Les autoritats han participat en el dinar tradicional d’obertura oferta per l’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), després de la reunió de l’executiva de la patronal del sector, en què també han participat.

En aquesta reunió amb el ministre d’Indústria i la ministra de Transport els membres de la patronal han destacat «la urgència de posar en marxa mesures immediates» de fiscalitat, ajudes directes a la compra i de desenvolupament d’infraestructura de recàrrega que permetin accelerar les vendes de vehicles electrificats. El president de l’associació (i de Seat i Cupra), Wayne Griffiths, ha afegit que s’ha «de renovar el parc automobilístic» ja que els vehicles antics contaminen més que els nous. També ha demanat prioritzar l’electrificació dels vehicles a Espanya: «No podem perdre més temps i hem d’esforçar-nos al màxim per accelerar les vendes».

Recorregut oficial

Després del dinar, la comitiva oficial ha recorregut els palaus del recinte de Montjuïc per visitar els estands de les marques expositores i conèixer de primera mà totes les novetats presents en el certamen. Al matí, l’Automobile Barcelona ha acollit el congrés ‘El moment de la descarbonització i l’electrificació’, organitzat conjuntament per l’Anfac i la Fecavem, que ha abordat la situació actual del sector de l’automoció i la seva transició cap a la mobilitat zero emissions. La jornada ha sigut inaugurada pel secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, i clausurada per la ministra de Transport

El president del saló, Enric Lacalle, ha assegurat que: «Els aficionats al motor poden disfrutar des de demà d’un gran aparador de les últimes novetats. L’Automobile Barcelona torna a ser una gran festa del motor i tots els assistents tenen l’oportunitat de pujar a un dels nous vehicles electrificats per comprovar que ja són el present de la mobilitat, amb prestacions idèntiques als de combustió interna i amb la capacitat de dibuixar un futur molt més sostenible».

Saló ‘electritzant’

Notícies relacionades

L’edició d’aquest any de l’Automobile Barcelona preveu superar els 300.000 visitants i fa especial recalcament en el vehicle elèctric. El saló compta per primera vegada amb l’‘Electric Zone’, que mostra 13 models electrificats de les marques expositores en podis elevats del recinte.

També té un espai de demostracions, l’‘e-Motorsport Show’, on experts pilotaran karts elèctrics en un circuit al voltant de la Font Màgica de Montjuïc; es faran demostracions a càrrec de pilots professionals amb el model QEV eRX2 Zeroid X1, i l’espectacle ‘eFMX Show’ mostrarà habilitats i acrobàcies amb motos elèctriques.