Energia

Holaluz s’alia amb Tesla per instal·lar i comercialitzar bateries domèstiques

  • Holaluz vol arribar a 16.000 instal·lacions solars aquest any per entrar en beneficis el 2024

  • Carlota Pi (Holaluz): «Jo posaria l’exèrcit a col·locar plaques solars a les teulades»

1
Es llegeix en minuts

Holaluz ha tancat un acord amb Tesla per comercialitzar i instal·lar les bateries domèstiques Powerball a Espanya. La firma catalana i la nord-americana van iniciar la seva relació a finals del 2018 i entren ara junts al mercat de les bateries domèstiques a Espanya. Amb aquests dispositius, els clients tenen la possibilitat d’augmentar els seus estalvis mensuals fins a un 100% (o més) i les llars es podran preparar per a l’electrificació del seu consum energètic en el camí cap a la descarbonització de l’economia, segons Holaluz. 

Aquest acord forma part del pla de la companyia anunciat el 26 d’abril per continuar ampliant el negoci solar mitjançant la combinació d’instal·lacions fotovoltaiques amb actius flexibles com bateries o carregadors per a vehicles elèctrics.

Aquesta estratègia és clau per maximitzar el potencial dels excedents verds, «i permetent als propietaris de les vivendes produir, consumir i gestionar la seva pròpia energia verda d’una manera més flexible, alhora que propicia una penetració més forta de la producció d’electricitat renovable en el sistema fora de les hores de sol. Es tracta d’una manera de democratitzar l’accés a l’energia renovable aprofitant l’ús de la xarxa de proximitat».

L’aliança amb Tesla permetrà a Holaluz impulsar el seu full de ruta «per construir la comunitat d’energia verda més impactant a Europa i alliberar el potencial de l’electrificació de la demanda energètica amb el desenvolupament de l’energia solar distribuïda i l’emmagatzematge».

Notícies relacionades

La companyia, que va anunciar a l’abril el seu pla per aconseguir 37.000-39.000 instal·lacions sota gestió a finals del 2024 i més de 63.000 instal·lacions a finals del 2025, espera que la penetració de les bateries domèstiques a Espanya acceleri substancialment els pròxims anys juntament amb el creixement exponencial previst per a les instal·lacions solars. A més, Holaluz estima que més de la meitat de les seves instal·lacions fotovoltaiques inclouran una bateria domèstica a curt termini.

Tesla Powerwall és un sistema de bateria integrat que emmagatzema energia solar per a ús residencial, comercial i industrial. Amb Tesla Powerwall, una de les bateries amb més capacitat (13,5 kW h) i més potència (5 kW continus i 7 kW de pic) del mercat, els clients d’Holaluz maximitzen l’estalvi alhora que eviten emissions de CO2 a l’atmosfera, segons un comunicat de totes dues.