Sector financer

EUA intervé el First Republic Bank i el ven a JPMorgan

  • Els bancs dels EUA rescaten el First Republic Bank amb 30.000 milions

  • La crisi bancària col·loca la Fed davant un dilema sobre pujades de tipus

EUA intervé el First Republic Bank i el ven a JPMorgan
1
Es llegeix en minuts

Les autoritats financeres nord-americanes han decidit intervenir el banc californià First Republic Bank, que travessa dificultats i serà adquirit per JPMorgan Chase, l’última d’una sèrie de fallides de bancs als Estats Units.

La Corporació Federal d’Assegurances de Dipòsits (FDIC), el regulador encarregat de garantir els dipòsits bancaris, va informar que havia adoptat la mesura per protegir els comptes. «Per protegir els dipositants, la FDIC entrarà en un acord de compra i presa de possessió amb JPMorgan Chase Bank, National Association, per assumir tots els dipòsits i de forma substancial tots els actius de First Republic Bank», ha explicat el regulador en un comunicat.

JPMorgan assumirà «tots els dipòsits, inclosos els no assegurats, i la majoria dels actius», va informar el Departament de Protecció i Innovació Financera de Califòrnia (DFPI). First Republic no va aconseguir presentar un pla de rescat viable i la setmana passada va revelar que havia perdut més de 100.000 milions de dòlars en dipòsits el primer trimestre, una situació que va provocar la caiguda de les seves accions. Un conjunt de bancs del país van intentar el salvament de l’entitat fa unes setmanes amb 30.000 milions.

Notícies relacionades

El govern federal va intervenir a través de la FDIC i del Tresor dels Estats Units, que es va posar en contacte amb sis bancs la setmana passada per sondejar el seu interès a comprar els actius de First Republic, va informar una font a AFP que va parlar sota condició d’anonimat.

Amb uns actius que van sumar prop de 233.000 milions de dòlars a finals de març, First Republic seria el segon banc més gran que col·lapsa en la història dels Estats Units, després de la fallida de Washington Mutual el 2008, excloent-ne bancs d’inversió, com Lehman Brothers.