Consum

El millor cafè del supermercat és de marca blanca, segons l’OCU

Una comparativa de l’OCU entre 25 cafès molts del mercat conclou que les tres millors opcions són marques blanques

El millor cafè del supermercat és de marca blanca, segons l’OCU
2
Es llegeix en minuts

El cafè és una beguda a què molt pocs es resisteixen, tant pel seu sabor com pel seu poder estimulant o per totes dues virtuts. Per a moltes persones, resulta gairebé imprescindible en les seves rutines diàries. El cafè molt és una de les opcions més populars per als amants del cafè, ja que ofereix una aroma i un sabor intensos que es disfruten a cada tassa.

D’entre l’àmplia varietat de marques i tipus de cafè molt disponibles en el mercat, els consumidors sovint busquen la millor opció en termes de qualitat i preu. Sorprenentment, segons un estudi recent de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), el millor cafè molt disponible als supermercats no prové de marques reconegudes, sinó que és de marca blanca.

Vint-i-cinc cafès molts, a estudi

Per poder respondre a aquesta pregunta, l’OCU ha portat a terme una anàlisi exhaustiva de 25 marques diferents de cafè molt disponibles a supermercats, entre els quals n’hi ha 13 de torrat natural i 12 de mescla. En la seva comparació, l’organització ha avaluat criteris com l’aroma, el sabor, la intensitat i el preu, així com altres qüestions relatives a l’etiquetatge o l’envasament.

Els resultats han revelat que les marques blanques de supermercat ofereixen la millor relació qualitat-preu en comparació amb les marques reconegudes. Això és perquè, sovint, les marques blanques utilitzen grans de cafè d’alta qualitat, però a un preu més assequible, cosa que les converteix en una opció atractiva per als consumidors que busquen un bon cafè sense gastar gaire.

El millor cafè molt del mercat, segons l’OCU

La comparativa de l’OCU dona com a resultat dos productes escollits com els millors per cada tipus de cafè (torrat natural i mescla), així com tres cafès guardonats com a Compra Mestra. La més interessant d’aquestes conclusions és que, com assenyalàvem anteriorment, aquests tres cafès són de marca blanca:

Notícies relacionades

El primer és el cafè molt mescla d’Auchan (Alcampo), amb 77 punts i un preu de 5,80 euros/kg, seguit del cafè molt natural de Carrefour, amb 76 punts i un preu de 5,44 euros/kg. El cafè molt mescla de Markus (Aldi), amb 74 punts i un preu de 5,96 euros/kg, completa el podi. 

Tot i que a un preu bastant superior, els cafès d’aquestes tres marques també tenen unes puntuacions excel·lents: Cafè molt crema de gust clàssic de Lavazza, amb 81 punts i a un preu de 12,48 euros/kg; cafè molt mescla de Fortaleza, amb 79 punts i un preu de 12,38 euros/kg, i cafè molt de torrat natural de Cafés Candelas, amb 78 punts i un preu de 12,40 euros/kg.