Salaris

¿Quant guanya un àrbitre de Primera Divisió a Espanya?

Els col·legiats reben ingressos fixos i variables, depenent dels partits que arbitrin

¿Quant guanya un àrbitre de Primera Divisió a Espanya?

Efe / Alejandro García

1
Es llegeix en minuts

Els àrbitres són els que han d’exercir la funció de ‘jutges’ entre els dos equips rivals.

Per a aquests col·legiats és necessària la disciplina, l’entrenament dur, l’experiència i sobretot aprendre constantment dels errors, perquè aquests podrien acabar amb la seva feina amb molta rapidesa.

Ingressos fixos i variables

Els àrbitres cobren un fix mensual de 12.500 euros, arbitrin algun partit o no; a més, per cada partit dirigit al terreny de joc ingressen 4.200 euros, mentre que, per ser l’àrbitre del VAR a la seu de la Federació a Las Rozas, aquesta quantitat és de 2.100 euros per partit.

Per tant, si calculem que un col·legiat dirigeix una mitjana de 20 partits per temporada sobre el terreny de joc i 20 més a la sala del VAR (Video Assistant Referee o Assistent de Vídeo Arbitral).

Notícies relacionades

Així, sumat el fix mensual, la quantitat anual que ingressa cada col·legiat estaria a prop dels 300.000 euros, tot i que la xifra definitiva dependria del nombre de partits dirigits.

També hem de tenir en compte que els àrbitres internacionals afegeixen 7.000 euros que la UEFA paga per cada partit dirigit a la Champions League. Una quantitat molt important i per la qual, a més del prestigi, tots els àrbitres volen arribar a la categoria d’internacionals.

Temes:

Salaris