Nova campanya

Hisenda avisa: aquestes ajudes anticrisi del Govern tributen en la declaració de la renda

Hisenda avisa: aquestes ajudes anticrisi del Govern tributen en la declaració de la renda
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per evitar sorpreses amb la declaració de la renda d’aquest any, cal tenir en compte tots els ingressos rebuts l’any passat. I això inclou les ajudes anticrisi del Govern.  Entre aquestes ajudes s’hi inclou el tercer paquet de mesures anticrisi en què es recollia una nova convocatòria de l’ajuda de 200 euros per a famílies amb pocs recursos com a conseqüència de l’impacte econòmic de la guerra d’Ucraïna. 

També cal declarar les ajudes rebudes en concepte del Bo Cultural Jove, l’ajuda de 400 euros per als joves que van complir 18 anys durant l’any passat. L’Agència Tributària explica que «està sotmesa a l’IRPF en concepte de guany patrimonial i s’integrarà dins de la base imposable general». 

No obstant, no s’està obligat a presentar-la en la declaració «si el contribuent obté exclusivament rendiments del treball d’un pagador per una quantia inferior als 22.000 euros i rep aquesta ajuda, al ser per un import inferior a 1.000 euros anuals». 

Notícies relacionades

De la mateixa manera passa amb l’ajuda de 250 euros mensuals del Bo Lloguer Jove per a persones de 18 a 35 anys per cobrar per un període màxim de dos anys i que varia entre un màxim de 600 euros a 900 euros, segons la comunitat autònoma. A l’arribar als 1.000 euros anuals, l’ajuda s’ha d’incloure en la declaració de la renda.

Tot i que no tributi, els beneficiaris de l’ingrés mínim vital (IMV) també han d’incloure l’ajuda en la declaració, ja que l’Agència Tributària intercanvia informació amb la Seguretat Social per comprovar si es depassa el límit de rendes necessàries per cobrar aquesta prestació no contributiva. 

Temes:

Impostos Hisenda