Canvis importants

Fins quan podrem omplir el dipòsit més barat: aquestes gasolineres llancen nous descomptes a l’abril

La nova guerra comercial de les gasolineres de Repsol, Cepsa i BP amb menys descomptes

Repsol i Cepsa són les grans estacions de servei que opten per prorrogar descomptes durant la Setmana Santa

Fins quan podrem omplir el dipòsit més barat: aquestes gasolineres llancen nous descomptes a l’abril
4
Es llegeix en minuts

Els carburants han arribat a preus molt alts l’últim any per la guerra d’Ucraïna i la inflació. Per això, les gasolineres lliuren una guerra comercial per incrementar les seves quotes de mercat a través de la posada en marxa de descomptes que miren de substituir la ja extinta bonificació del Govern de 20 cèntims per litre, que es va acabar l’1 de gener. Des d’aleshores, les principals petroleres han aplicat rebaixes d’entre 10 i 25 cts/l que han anat prorrogant mes a mes. Però les subvencions s’acaben aquest divendres 31 de març. A partir de dissabte, les companyies del sector continuaran fent promocions durant tot l’abril, però no tan avantatjoses. Expliquem quines gasolineres oferiran descomptes, de quant serà la rebaixa i com es pot aconseguir, sobretot durant la Setmana Santa, quan molts espanyols agafaran el cotxe per fer unes merescudes vacances.

Notícies relacionades

RepsolCepsa, Galp,  BP i Shell són les cinc grans estacions de servei que van optar per prorrogar descomptes en el preu de la gasolina i el gasoil durant el primer trimestre del 2023. Més que ajudar a evitar un autèntic desemborsament econòmic per als conductors de vehicles, l’objectiu d’aquesta política de bonificacions va ser i és captar i fidelitzar els clients.

No obstant, les rebaixes d’aquestes empreses té data de caducitat: a partir del dissabte 1 d’abril, els conductors podrien patir un cop molt dur en la seva economia al veure incrementada la despesa per omplir el dipòsit. Només les següents gasolineres mantindran algun tipus de descompte i tots estan subjectes a complir una sèrie de requisits.

Repsol: un mínim de 5 cts/l amb Waylet

Entre l’1 de gener i el 31 de març, Repsol oferia un descompte de 10 cèntims per litre de gasolina per als clients que utilitzessin l’aplicació de fidel ització Waylet o paguessin amb targeta Solred. A partir de dissabte, l’empresa manté les rebaixes, però condiciona el seu import: serà d’entre 5 i 20 cèntims, segons la contractació d’altres serveis.

El que és segur és que tots els clients que paguin a través de l’‘app’ Waylet, sigui en efectiu o amb targeta de dèbit o crèdit, tindran un descompte de 5 cèntims per litre de carburant a la més de 3.300 estacions de servei que la petrolera té a Espanya. A partir d’aquí, la bonificació augmentarà 5 cèntims (fins a un màxim de 20) per cada subministrament contractat amb Repsol (llum, calefacció, butà i plaques solars).

Cepsa: 6 cèntims amb ‘Perquè tu tornes', però només dues setmanes

Cepsa mantindrà descomptes de fins a 6 cèntims en els seus combustibles aquesta Setmana Santa per als seus clients fidelitzats en el programa ‘Perquè tu tornes'. Concretament, la rebaixa van des dels 5 cèntims per als combustibles convencionals fins als 6 cèntims per qui posi combustible ‘premium' de la gamma Òptima. Serà aplicable a tota la xarxa d’estacions de servei de la companyia, que té 1.500 establiments a Espanya. Hi ha un però: aquesta promoció no durarà tot l’abril, sinó només del dia 1 al 15.

Fins al 31 de març, la bonificació era de 10 i 12 cts/l, respectivament. Des de l’abril del 2022, més de 12 milions de clients s’han beneficiat d’aquests descomptes oferts per la companyia, a qui Cepsa ha destinat 148 milions d’euros i que s’han afegit al descompte estatal durant aquest període.

BP no ha comunicat si prorroga els seus descomptes

BP no ha comunicat si prorroga els seus descomptes. Fins al diumenge 2 d’abril, la companyia ofereix una bonificació de 10 cèntims per litre als clients que tinguin activa al mòbil l’aplicació ‘El meu BP’. La promoció puja fins als 40 cèntims si es consumeix carburant ‘Ultimate amb tecnologia Active'.

Galp: descompte directe amb un codi promocional

El grup Galp ha anunciat nous descomptes, i s’afegeix als que ja tenien anteriorment. Per obtenir aquests descomptes només t’has de fer membre a través de l’‘app’ Món Galp, que serveix com a fidelització de clients i ofereix multitud d’avantatges i descomptes en diversos productes mitjançant un sistema d’acumulació de punts.

Galp oferirà a partir de dissabte 10 cts/l al triar carburants ‘premium' Evologic o 5 cts/l amb carburants Hi Energy i GLP. El descompte és directe, però, a més de tenir l’aplicació, els clients també hauran de posar un codi de descompte abans de passar per caixa.

Shell: un dia gratis

La distribuïdora de Shell a Espanya, Disa, ofereix fins al 31 de març un descompte de 10 cèntims per litre de gasolina en la línia Shell V-Power i de 5 cèntims a Shell FuelSave, AutoGas i altres carburants de la línia bàsica. A partir de dissabte només manté la promoció ‘Un dia gratis’, per la qual, a través d’un sorteig mensual, els clients poden aconseguir omplir el seu dipòsit de manera gratuïta.

Quan s’omple el dipòsit en aquestes estacions de servei s’ha de guardar el tiquet original, ja que «des del 2015 entre el dia 1 i el 5 del següent mes es fa un sorteig en què si el número premiat coincideix amb el dia que es va repostar, es podrà bescanviar totalment gratis per un subministrament igual del mes», explica la companyia.