Turisme

¿On es viatja per Setmana Santa?

Les destinacions favorites solen ser les ciutats amb tradicions d’aquestes festes i les localitats de sol i platja

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El sector turístic preveu un ‘boom’ de viatges i ocupació aquesta Setmana Santa malgrat l’encariment dels preus. En aquestes dates, els turistes solen ser nacionals, tot i que també europeus de països com el Regne Unit o França que també tenen dies festius al calendari en aquesta època de l’any. Les destinacions varien molt en funció de les preferències dels visitants, tot i que durant aquesta època les destinacions favorites solen ser les ciutats amb tradicions d’aquestes festes i les destinacions vacacionals.

«Les ocupacions més grans en aquesta època es produeixen en ciutats amb grans tradicions amb la visita de turisme nacional, però també molta gent de fora, de Sud-amèrica que vol veure les processons», explica el secretari general de la patronal hotelera Cehat, Ramón Estalella. Això portarà Andalusia a ser una de les comunitats més visitades en aquestes dates per la tradició dels passos i processons de Setmana Santa que mantenen ciutats com Sevilla, Màlaga, Còrdova o Jerez de la Frontera, així com altres localitats més petites. També a Castella i Lleó, amb Zamora i Valladolid al capdavant.

Un altre dels ‘must’ d’aquesta època és el turisme de ‘sol i platja’ amb les illes Balears i les Canàries i tota la costa d’Andalusia, Catalunya i Llevant com a destinacions més sol·licitades en aquestes dates entre els turistes nacionals i internacionals. Els hotelers compten en aquestes zones amb una ocupació del 80% que preveuen que arribi al ple amb les reserves d’última hora i la bona notícia és que les temperatures acompanyen en aquest inici de la primavera.

Notícies relacionades

L’agència de viatges ‘online’ eDreams assenyala Palma de Mallorca, París i Londres entre les destinacions més demandades pels espanyols per viatjar la setmana de Pasqua, seguides de Barcelona, Roma, Eivissa i Sevilla. Completen el rànquing Madrid, Tenerife i Màlaga. Coincideixen aquestes destinacions amb les més demanades en les agències de viatges, segons la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV), que afegeix el Carib i els Estats Units, amb Nova York i la costa oest al capdavant.

La plataforma Airbnb, la companyia amb més nombre d’habitacions disponibles del món, assegura que Barcelona és una de les destinacions preferides pels turistes internacionals aquesta Setmana Santa al colar-se al top 10 de destinacions preferides d’alemanys, francesos, italians i nord-americans. En els dos últims casos també figura Madrid, ciutat reconvertida en els últims anys, després de la pandèmia, cap al turisme de luxe amb la posada en marxa de grans hotels com el Four Seasons i la reactivació del Ritz. Per als anglesos, les destinacions espanyoles preferides, segons aquesta aplicació, són València i Alacant, mentre que els portuguesos es decanten per València, Sevilla i Tenerife.