Reestructuració

Acord en l’ero de Grifols: els acomiadaments baixen de 92 a 51 a Catalunya

Els afectats rebran 46 dies per any treballat, a més d’un plus d’entre 7.000 i 17.000 euros

Acord en l’ero de Grifols: els acomiadaments baixen de 92 a 51 a Catalunya

Marta Vidal ACN

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La direcció de Grifols i els treballadors han arribat a un acord per a l’expedient de regulació d’ocupació (ero) iniciat per la multinacional sobre els seus centres a Parets del Vallès i Sant Cugat. Finalment, la xifra total d’acomiadats descendeix dels 92 inicialment previstos a un total de 51 persones, segons ha anunciat aquest dijous el sindicat CCOO en un comunicat. La biofarmacèutica amb seu social a Catalunya pacta així la seva part de la reestructuració, focalitzada principalment als Estats Units, on els acomiadaments superen les 2.000 persones.

Les persones que finalment es vegin cessades a Catalunya rebran indemnitzacions per un import equivalent a 46 dies per any treballat, amb un límit de 36 mensualitats, a més d’un plus d’entre 7.000 i 17.000 euros, depenent de la seva edat (a més edat, més lineal), segons especifica CCOO en el seu comunicat. Són quanties per sobre del mínim legal, que en el cas d’un acomiadament improcedent està taxada en 33 dies per any treballat, amb límit de 24 mensualitats. L’acord estableix una indemnització màxima de 250.000 euros i garanteix un import mínim equivalent a un any de salari per als més grans de 62 anys.

Grifols aplica una reestructuració i acaba pagant indemnitzacions sensiblement superiors a les mínimes legals després d’anunciar uns beneficis a l’alça durant l’exercici 2022. La multinacional d’hemoderivats va guanyar el 2022 un total de 208 milions d’euros, un 10,4% més que l’any anterior, impulsada per un creixement del 23% de les vendes després d’augmentar els volums de plasma un 25%, segons va anunciar el 28 de febrer.

Estalvi de costos

Notícies relacionades

La reestructuració obeeix a criteris de reorientació de les línies de negoci per estalviar costos, segons va justificar la corporació durant la negociació de l’expedient. El pla se centra en tres àrees principals: optimització de costos i operacions de plasma, racionalització de funcions corporatives i altres millores de l’eficiència en l’organització, i està previst que s’iniciï en el primer trimestre d’aquest any.

L’empresa preveu que la major part de les mesures s’hagin implementat abans de l’últim trimestre d’aquest any i espera un impacte de 100 milions d’euros d’estalvi en el compte de resultats del 2023; la resta es veurà reflectida en els resultats del 2024. Aquest pla d’estalvi va ser ben rebut pels mercats, i l’avaluació borsària de la companyia es va disparar un 10% l’endemà d’anunciar la reestructuració.