L’ero de Grifols

Treballadors de Grifols a les portes de l’empresa a Sant Cugat per exigir que s’aturi l’ero

La companyia retallarà 2.300 llocs de treball, 92 dels quals afectaran els centres de Parets i Sant Cugat del Vallès

Treballadors de Grifols a les portes de l’empresa a Sant Cugat per exigir que s’aturi l’ero

Marta Vidal ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els treballadors de les fàbriques de Grifols a Catalunya s’han concentrat aquest dimecres a les portes de la seu de l’empresa a Sant Cugat del Vallès per exigir a la multinacional que aturi l’ero anunciat fa uns dies, i que contempla una retallada de 2.300 llocs de treball arreu del món.

En el cas de Catalunya, la farmacèutica preveu extingir 92 posicions, que afectaran els centres de Parets del Vallès i Sant Cugat.

Precisament, aquest dimecres l’empresa i el sindicat CCOO mantindran la seva primera reunió per iniciar les negociacions per l’ero.

Segons ha assegurat Anabel Pimentel, de CCOO, el sindicat encara les converses amb l’objectiu de «reduir a zero» les retallades.

Acomiadaments «necessaris» per a l’èxit a llarg termini

La protesta de la plantilla de Grifols arriba després que el 15 de febrer passat la farmacèutica anunciés que posava en marxa un pla d’acomiadaments.

Segons van defensar en un comunicat els consellers delegats de la farmacèutica, Víctor i Ramon Grifols, les retallades són «necessàries per garantir l’èxit» de l’empresa a llarg termini.

«Optimitzar costos»

La direcció de l’empresa va detallar que l’ero té per objectiu aconseguir un estalvi de 400 milions d’euros anuals «optimitzant costos» principalment en l’obtenció de plasma humà, un dels puntals del seu negoci.

En aquest sentit, preveu tancar centres de donació i optimitzar la compensació que paguen als donants.

Notícies relacionades

Dels 2.300 acomiadaments la major part afectaran la plantilla dels Estats Units.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat