Rebaixa en l’IRPF

Les modificacions en l’IRPF que afecten la nòmina de març: això canvia si cobres menys de 2.500 euros

La mesura introduïda pel Ministeri d’Hisenda afectarà un 80% dels treballadors

Les modificacions en l’IRPF que afecten la nòmina de març: això canvia si cobres menys de 2.500 euros

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Luis Alloza

La nòmina de març arribarà amb una novetat que de ben segur alegrarà molts treballadors. Es tracta d’una rebaixa en l’IRPF, que afectarà tots aquells que cobrin entre 22.000 i 35.000 euros l’any, cosa que representa al voltant de 2.500 euros al mes en 14 pagues. Amb aquesta mesura, la Ministra d’Hisenda, María Jesús Montero Cuadrado, pretén alleujar aquells treballadors que estan subjectes a un IRPF massa alt, que van veure un canvi en la seva nòmina des del mes de febrer i que pot arribar a suposar un benefici anual d’uns 1.000 euros.

També hi ha una variació quant als treballadors que cobrin menys de 15.000 euros l’any, i és que ara no hauran de pagar IRPF, quan abans aquest límit estava en els 14.000 euros. Per a aquells que cobrin menys de 21.000 euros l’any, hi haurà menys tributació a Hisenda. La Ministra explica aquesta mesura com un reajustament en les retencions i que no suposa una rebaixa de la quantitat a pagar.

Taula de retencions

Amb aquest reajustament, el Ministeri d’Hisenda ha modificat la taula de retencions en Renda per a aquest any 2023. En primer lloc, s’eleven els llindars per sota dels quals no es practica retenció –per exemple, per a un solter amb un fill passa de 15.947 a 17.270 euros–, unes rendes que habitualment no han de pagar IRPF i que d’aquesta manera no han d’esperar la devolució d’Hisenda.

Notícies relacionades

En segon lloc, s’eleva de 22.000 a 35.200 euros el llindar d’ingressos que dona dret a disfrutar d’una limitació en les retencions màximes que es practiquen, sempre que es compleixin determinats requisits personals i familiars –com seria el cas, per exemple, d’un contribuent casat que el seu cònjuge obté rendes inferiors a 1.500 euros.

Per exemple, un contribuent casat amb dos fills amb uns ingressos de 22.001 euros tindrà unes retencions anuals de 1.186,57 euros amb els nous llindars, enfront dels 2.303,22 euros de l’antic. Així, s’entén que l’objectiu d’aquest canvi normatiu és evitar salts o increments significatius de retenció al superar determinats nivells d’ingressos.