Fitxatge

Duran i Lleida, nou president de la patronal dels supermercats

L’exlíder d’Unió Democràtica relleva en el càrrec a Asedas l’advocat Antonio Garrigues

Declaracions de Duran i Lleida

Declaracions de Duran i Lleida

1
Es llegeix en minuts

L’exlíder d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha sigut nomenat president de l’Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats, (Asedas), la patronal dels supermercats. L’expolític relleva l’advocat Antonio Garrigues, que ha exercit el càrrec durant els últims quatre anys. Segons aquesta organització, Duran i Lleida «reforça i dona continuïtat als valors de diàleg i recerca del consens», que asseguren, mou Asedas.

L’elecció s’ha produït en el si de la junta directiva d’Asedas, organització que representa el 75% de les empreses del sector. L’organització destaca «la gran trajectòria personal i professional de Josep Antoni Duran i Lleida» i el seu paper a l’«exercir importants responsabilitats polítiques en els àmbits local, autonòmic, estatal i europeu –entre els quals destaca la seva tasca parlamentària i internacional. Asedas considera que aportarà «a la defensa d’interessos tan amplis com els que representen les empreses d’Asedas una experiència i visió que els ajudarà a continuar servint la societat partint dels valors que comparteixen, entre els quals destaquen el diàleg i la recerca del consens».

Notícies relacionades

Duran i Lleida, per la seva banda, ha valorat la importància de la distribució alimentària de proximitat representada pels supermercats d’Asedas com «un sector creador d’ocupació i riquesa, fonamental per a la vertebració territorial d’Espanya i essencial per a la vida quotidiana dels ciutadans». La intensa activitat legislativa que en l’àmbit autonòmic, nacional i europeu s’està desenvolupant entorn del sector –que inclou, entre d’altres, assumptes com l’economia circular, el consum o les relacions comercials– constitueix, així mateix, un aspecte d’interès en el qual el nou president d’Asedas espera poder reforçar al màxim la tasca de l’Associació.  

La figura de Duran i Lleida representa –segons l’opinió de les empreses– «no només els valors que miren d’inspirar les decisions d’Asedas des de la seva fundació, fa més de 20 anys, sinó també els seus objectius presents, a l’afrontar importants reptes com la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social del model de distribució alimentària del nostre país, en un moment de canvi condicionat, a més, per la greu crisi multifactorial que estem vivint».